Suyderseezicht, Lelystad

Suyderseezicht, Lelystad

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-10-2008

Het appartementencomplex gelegen aan het Markermeer, vormt een visuele beëindiging van twee soorten bebouwing. Deze bestaan uit een lange wand met herenhuizen aan de boulevard en een gebogen rij van woningen aan de straat hierachter.

Het appartementencomplex vormt een stedenbouwkundige afsluiting waarin deze twee lijnen samenkomen. Dit is in het ontwerp tot uitdrukking gebracht door het visueel in tweeën te delen. De boulevardzijde wordt gevormd door een aantal repeterende panden in de vorm van glazen erkers. Aan de landzijde vormt een toren de afsluiting aan de bebouwing.


De twee hoofdlijnen zijn voortgezet in de materiaalkeuze. Aan de kant van het water bestaat de gevel grotendeels uit glazen erkers. Vanwege het unieke adembenemende uitzicht op het Markermeer beslaan de glazen erkers vrijwel de hele buitenmuur van vloer tot plafond. Hierdoor lijkt het uitzicht oneindig.

Gevel geeft gevoel van beschutting
Aan de landzijde is gekozen voor een gevel van baksteen die een gevoel van beschutting geeft. Dit gevoel wordt nog verder versterkt door de aan deze zijde gelegen binnentuin. Tussen de landzijde en de boulevard is er een hoogteverschil van ruim drie meter. Hierdoor was het mogelijk om onder de woningen een parkeergarage te situeren die direct aansluit op de binnentuin.


Het weidse uitzicht over het Markermeer speelt een belangrijke rol in alle 26 woningen waarvan de meesten ook over een balkon aan de zonnige landzijde beschikken. Het complex kent zeven woningtypen. De aanstaande bewoners kunnen hun woning grotendeels naar eigen voorkeur indelen.

Projectomschrijving: 26 appartementen
Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed Ontwikkeling BV
Architect: LEVS Architecten
Locatie: Lelystad
Opgeleverd: 2008
Fotografie: Gerard van Beek

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.