Turnaccommodatie Nieuw Welgelegen Utrecht

Turnaccommodatie Nieuw Welgelegen Utrecht

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-09-2009

Vier onafhankelijk turnverenigingen gaan samenwerken in een nieuwe “trainingsaccommodatie op 3 sterren niveau met de mogelijkheid wedstrijden te houden”. De accommodatie krijgt een vaste opstelling en zal niet voor andere sporten worden gebruikt.Het project is onderdeel van de herontwikkeling van sportpark Nieuw Welgelegen. De turnaccommodatie is het derde en voorlopig laatste gebouw dat op deze locatie zal worden gerealiseerd.


Door het bovenste deel van de gevel ‘af te pellen’ ontstaat ruimte tussen de dakrand en de wand: daglicht valt nu in de ruimte. Door de gebogen vorm worden sterke contrasten vermeden: er ontstaat een geleidelijke overgang die naar boven toe lichter wordt. Als bonus ontstaat door het buigen van de gevel een sculpturale vorm: een optimistisch gebaar.


Opdrachtgever:
Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Gemeente Utrecht

NL Architects:
Pieter Bannenberg, Walter van Dijk, Kamiel Klaasse

Team:
Bobby de Graaf, Sarah Möller, Michael Schoner, Rebecca Eng, Joanna Janota, Jeong Jun Song

Jury:
Margitt Meininger, Remon van Dijk, Erik Rossen, Anja Dirks, Annalies van Zoeren

Uitgenodigde Bureaus:
Architectenbureau Sluijmer en van Leeuwen bv, Group A, NEXT Architects / Mulders vandenBerk, Noordwestzes architecten en ontwerpers, Ton Venhoeven CS architecten bv

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.