Uitbreiding woonhuis, relatie met eindeloosheid

Uitbreiding woonhuis, relatie met eindeloosheid

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 16-06-2010

Een woning op een heuvelrug aan de Beekmandalseweg te Nijmegen. Een prachtige context; het oude huis op de berg met uitzicht over de polder. Een opgave die Blauw architecten samen met de prettige ambitie van de opdrachtgever tot een interessant en boeiend proces heeft geleid van schets tot uitvoering.



Door het landschap te laten overlopen in het dak kruipt de aanbouw tegen het bestaande woonhuis aan, er ontstaat een harmonie tussen wonen en omgeving.


Het programma is georganiseerd rondom het terras de beschutte plek in de oksel van het oplopende volume. De grote pui in deze oksel geeft de bewoners het uitzicht en de relatie met buiten. De formele ingang aan de Beekmandalseweg blijft gehandhaafd. Bij binnenkomen geeft de zichtlijn door de gehele breedte van de woning zicht op de stuwwal aan de westzijde. Hierdoor ontstaat een logische routing, lopende langs de keuken wordt men ontvangen in de woonkamer. Hier opent de woning zich met uitzicht over de Ooypolder…



Het bestaande dubbele woonhuis is gebouwd rond 1900. De ligging op de heuvel geeft het huis een statige uitstraling.



Ruime uitbouw met uitzicht op de ooipolder



De uitbreiding is uitgevoerd in Corten staal. De vergankelijkheid van dit materiaal toont waardering voor het bestaande.



Aanvullende gegevens

OntwerpBlauw architecten
ProjectUitbreiding woonhuis
OpdrachtgeverParticulier
LocatieBeekmandalseweg, Nijmegen
Bouwbudget€ 90.000
Realisatie2008
BronBlauw Architecten
     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.