VMBO-school LJC2, Haarlem

VMBO-school LJC2, Haarlem

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-05-2009

Op de locatie 023 aan de Schipholweg te Haarlem, zal de nieuwe school voor de VMBO Lourens Janszoons Coster College (LJC2) gerealiseerd worden. Naast het schoolgebouw voor 1278 leerlingen, wordt een sportaccommodatie en een gebouwde parkeervoorziening gerealiseerd.

Het stedebouwkundige uitgangspunt van 023 is dat de gebouwen grotendeels de rooilijnen van de kavels volgen zodat er gebouwde stedelijke ruimten worden gevormd. Het gebouw voor LJC2 sluit met massa en functies aan bij de stedelijke ruimten van 023.


Transparant
Het hoogste volume, van vier tot vijf lagen, ligt aan de Schipholweg. Door de plasticiteit is het theater prominent aanwezig. De gevel aan de Schipholweg is transparant zodat de activiteiten in het gebouw zichtbaar worden.

Aan het waterbassin is de hoofdentree van de school en het sportcentrum gelegen. Opvallend wordt het basketbalveld dat zweeft boven het dak van de gymnastieklokalen.


Programma: Nieuwbouw middelbare school, sportaccommodatie en parkeervoorziening
Opdrachtgever: Dunamare Onderwijsgroep, Haarlem
Bureau: DP6 architectuurstudio, Delft
Projectarchitecten: Robert Alewijnse & Chris de Weijer
Team: Kerstin Tresselt, Dardo Mantel, Harrie Hupperts, Jimmy van der Aa, Diana de Kroo, Raquel Oliveira, Ruben Sesmero Blanco, Anna Jaeger
Adviseurs: Pieters Bouwtechniek, Haarlem | Boersema Installatie Adviseurs, Amersfoort | DGMR raadgevend ingenieurs, Arnhem | VGG, Capelle a/d IJssel
Aannemer: Heijmans, Almere
Bruto vloeroppervlak: 16250 m2
Start ontwerp: 2006

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.