Waterrijk wonen

Project kort

Waterrijk wonen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-08-2022

In de ‘Groot Heerenveen’ van 8 augustus werd aandacht besteed aan het nieuwbouwplan ‘De Treffe’. Een uniek plan voor Noord-Nederland dat zich aan de noordkant van Skoatterwâld bevindt en ontworpen is door TWA Architecten.

Uniek omdat er eerst is gekeken naar de menselijke behoeften om te wonen en te leven; daarna is een landschappelijk, waterrijk woonpark ontwikkeld dat de hechting van stedenbouwkundige en ecologische structuur van Heerenveen bevordert.

De foto van Dennis Stoelwinder toont dat de eerste woningen inmiddels verrijzen. Het zijn 61 stuks die oa door Bauke Tuinstra van TWA architecten zijn ontworpen. Het woningaanbod is afgestemd op diverse doelgroepen en geschikt voor zowel gezinnen als senioren. Het bebouwd oppervlak is ongeveer 20% van het totale oppervlak, het grootste gedeelte van dit plangebied wordt natuur.

KLUER-concept

De basis voor het plan van ‘De Treffe’ is het KLUER-concept. Dit betekent dat het tot stand is gekomen in samenwerking met een omgevingspsycholoog, een groenspecialist en een stedenbouwkundig architect. Hierdoor is er binnen het plan veel aandacht voor de kwaliteit van wonen en het woongebied. Alle keuzes die zijn gemaakt, dragen bij aan beweging, ontmoeting en ontspanning. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een trapveldje, een natuurlijke speeltuin, loop- en visvlonders en een buurtschuur als centraal ontmoetingspunt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.