Woningen Zilverzijde, Den Haag

Woningen Zilverzijde, Den Haag

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-12-2009

De woningen Zilverzijde in Den Haag Zuidwest krijgen volledig glazen gevels en dat maakt ze tot een opvallende blikvanger. De volledig glazen voorgevels zorgen voor zeer lichte woningen.

De zon schijnt tot diep in de glaswoningen en er ontstaat een directe relatie met de omgeving. Dit maakt de woningen ruimtelijk aantrekkelijk en tegelijkertijd heel duurzaam en energiezuinig. Door het gebruik van “champagne-kleurige” aluminium kozijnen en gevelafwerking krijgen de woningen een chique uitstraling.

(lees verder onder de foto)


De glaswoningen
“De verbinding tussen binnen en buiten vinden wij heel belangrijk”, vertelt André Kempe, van Atelier Kempe Thill, architect van Zilverzijde. “Waar kijk ik op uit? En wat geeft de mooiste aanblik van buitenaf?” De glaswoningen bieden een ruim uitzicht op de woonomgeving. “Het lijkt alsof de woning eindeloos doorloopt.”

De van oorsprong Duitse ontwerper heeft nog een andere motivatie voor het vele glas: “Deze woningen passen in de Nederlandse traditie van grote ramen, een aspect dat ik altijd erg aantrekkelijk heb gevonden.” Door de materiaalkeuze en detaillering ontstaat een architectonische verschijning die elegantie en charme heeft. Het project valt niet alleen op in het straatbeeld, maar draagt bij aan de verbetering van de uitstraling van de gehele wijk.

Situatie
De woningen verrijzen in Moerwijk – een naoorlogse wijk met brede straten opgezet volgens een stedenbouwkundig plan van Dudok. Langs de groene singel van de Erasmusweg start in het najaar van 2009 de bouw van de 115 woningen.

(lees verder onder de foto)Aanvullende gegevens

Programma 115 woningen: 88 appartementen en 27 eengezinswoningen
Opdrachtgever Vestia Den Haag Zuid-Oost
Ontwerp Atelier Kempe Thill, Rotterdam
Ontwikkeling Ceres, Den Haag
Start bouw Najaar 2009
Oplevering 2010
     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.