Woongebouw Lavendel Cuijk

Woongebouw Lavendel Cuijk

Project kort
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-08-2010

In de nieuwe woonwijk Heeswijkse kampen is een woongebouw gerealiseerd naar ontwerp van Jeanne Dekkers. De Lavendel vormt een belangrijke laan in de omgeving. Het bouwvolume beweegt zich als een schip – van laag naar hoog – langs deze laan. In de langgerekte bakstenen gevel lopen balkons en penanten door.



De knik in de voor- en achtergevel versterkt de ruimtelijke kwaliteit aan beide zijden. In het gebouw zijn 60 appartementen, 3000 m2 commerciële ruimten en 110 parkeerplaatsen gerealiseerd. Hierdoor vormt het een belangrijke voorziening in de buurt.



Onder het gebouw loopt een verbindingsroute van het water naar de achtergelegen woonwijk. Door deze route vrij te houden ontstaat als vanzelf de plek voor de entree van de appartementen en de supermarkt.



De appartementen hebben allen een wijds uitzicht over het water. De ontsluiting ligt aan de achterzijde. De galerijen zijn sterk horizontaal uitgewerkt. De daaraan gelegen trappen geven deze gevel een extra dynamiek. Speciale aandacht krijgt het parkeerterrein. Hiervan wordt nadrukkelijk een groene omgeving gemaakt.



Aanvullende gegevens

OpdrachtgeverMooiland Maasland
OntwerpJeanne Dekkers Architectuur
ProjectarchitectenJeanne Dekkers, Helga Snel
Overige projectteamledenAmarinske Douma, Jan Enting, Karim Djallal, Paul Edens
AdviseursConstructiebureau C.A.M. Vermeij BV; Deerns Raadgevend Ingenieur
AannemerBallast Nedam
Bruto vloeroppervlakte3.560 m² (commerciële ruimte) 3.200 m² (parkeren) 5.691,9 m² (appartementen)
Start bouwmei 2005
Ingebruiknamenovember 2009
     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.