1000 Mahlerlaan

1000 Mahlerlaan

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-06-2016

De Zuidas in Amsterdam werd in 2015 verrijkt met het moderne kantoorgebouw 1000 Mahlerlaan. Het pand op de hoek van de Gustav Mahlerlaan is een ontwerp van OeverZaaijer Architectuur in samenwerking met G&S Vastgoed. 1000 Mahlerlaan valt op door zijn karakteristieke, transparante uiterlijk met verspringende kaders van natuursteen in combinatie met veel glas. Boon Edam leverde voor dit project een transparante 4,5 meter hoge tourniquet met een bijzondere kapconstructie.

Tourniquet als blikvanger

Voor OeverZaaijer was het belangrijk om een markante entree te realiseren bij 1000 Mahlerlaan. Vooral de hoge glazen cilinder op de tourniquet is een echte blikvanger. Door de slanke profielen van zwart gecoat aluminium sluit de entree daarnaast goed aan bij de rest van de gevel. Al met al wilde OeverZaaijer een entree creëren die bezoekers een warm welkom geeft. Aan Boon Edam de uitdaging om alle esthetische wensen zo goed mogelijk terug te laten komen in de tourniquet, zonder de functionele eisen uit het oog te verliezen.

Als projectmanager van OeverZaaijer was Koos Zwitser nauw betrokken bij het ontwerp van 1000 Mahlerlaan. Terwijl hij het pand vanaf de stoep nog eens goed onder loep neemt, kan hij niet anders dan tevreden zijn. “Dit is absoluut het gebouw dat we voor ogen hadden.”

VIDEO

Case Study

Meer weten over het doel van de ontwerpende partij OeverZaaijer Architectuur en ontwikkelaar G&S Vastgoed? Of hoe de esthetische eisen gecombineerd zijn met de veiligheidseisen? Projectmanager Koos Zwitser legt het allemaal uit in de Case Study van dit project. Download deze Case Study hier.

Projectgegevens

Naam project Nieuw kantoorgebouw 1000 Mahlerlaan in Amsterdam
Locatie Buitenveldertselaan, Amsterdam
Architectenbureau OeverZaaijer Architectuur en Stedebouw
Leverancier(s) Entree: Transparante tourniquet met bijzonder kapconstructie van Boon Edam. Ontwikkelaar: G&S Vastgoed
Oplevering 2015
Beeld Fedde de Weert

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.