250 woningen Parkstad

250 woningen Parkstad

Door: Petra Starink | 13-12-2016

Powerhouse Company en DELVA Landscape Architects hebben in opdracht van Stevast Baas & Groen en Syntrus Achmea Real Estate & Finance de tender voor Parkstad in Rotterdam gewonnen. Het ontwerp voor 250 koop- en huurwoningen rondom drie unieke stadsparken in Rotterdam Zuid combineert Rotterdamse stedelijkheid en hedendaags design met de historische charme van de Afrikaanderwijk.

Aan de Laan op Zuid worden drie nieuwe stadsblokken met een totaal oppervlakte van 23.000 m² gerealiseerd. Parkstad is ontworpen als nieuwe wijk met lage dichtheid, waarbij het grotendeels zal bestaan uit grondgebonden woningen en zal de omgeving nieuw leven inblazen.

Super-sized stadsblokken

Het ontwerp introduceert een nieuw stadsblok voor de stad Rotterdam. Vanuit een historische analyse en de huidige woonwensen van jonge gezinnen in de stad is een typologie ontstaan waarin veiligheid, collectiviteit en woonkwaliteit centraal staan. Op de locatie zijn drie ‘super-sized’ stadsblokken geplaatst met een grote collectief stadspark in het hart van elk stadsblok. Rondom deze tuin liggen de woningen met een eigen privé buitenruimte. Het combineert hiermee het beste van beide werelden. De stadsparken zijn voorzien van golvende landschappen met bomen, moestuinen en speelplekken.

Metselwerk

De materialisering bestaat uit baksteen in genuanceerde kleuren, varierend van geel tot rood. In de detaillering van het metselwerk zijn rijke details toegevoegd die refereren naar de baksteen detaillering uit de Afrikaanderwijk.
De bouw van de eerste woningen begint in 2018. De oplevering wordt eind 2019, begin 2020 verwacht.

Projectgegevens

Naam project Parkstad Rotterdam
Locatie Rotterdam
Programma/functie 250 koop en huurwoningen
Architectenbureau Powerhouse Company
Projectarchitect Nanne de Ru, Stefan Prins
Projectteam Erik Hoogendam, Gert Ververs, Max Nossin, Erwin van Strien, Robbert Verheij, Wiktor Kudzin, Antónia Pohanková, Maruli Heijman, Bart Wolbert, Andreea Nae
Hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Zuid West
Landschapsarchitect DELVA Landscape Architects
Bruto vloeroppervlakte 23.000 m²
Beeld Powerhouse Company

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.