Afstuderend talent op Academie van Bouwkunst

Afstuderend talent op Academie van Bouwkunst

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-11-2009

Vrijdag 6 november wordt de afstudeertentoonstelling met projecten van studenten van de masteropleidingen Architectuur, Stedenbouw en Landschapsarchitectuur geopend in de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Tijdens de opening reageert Floris Alkemade ( voormalig partner van Office for Metropolitan Architecture) op het tentoongestelde werk. Een jury maakt bekend welke studenten genomineerd zijn voor deelname aan de Archiprix 2010. De Afstudeertentoonstelling is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de afstudeerprojecten van de studenten aan het publiek tentoongesteld worden in de Academie van Bouwkunst Amsterdam.


Deelnemers
Aan de Afstudeertentoonstelling nemen de volgende studenten deel: Jeroen Atteveld, René Blom, Marijke Bruinsma, Sander Dekker, Wicher Gielstra, Wilko de Haan, Wouter de Haas, Niels Hofstra, Arjan Jager, Bruce Kee, Eline Keus, Stephanie Lama, Jasper Pijls, Johan Rooijackers, Carlos Saldarriaga, Dirk Schlebusch, Svetlana Tsygankova, Jochem Verbeek, Sander Versluis, Frank de Volder, Onne Walsmit en Monique Zoer.

Visiting critic
Floris Alkemade is een Nederlands architect, stedelijk ontwerper en voormalig partner van Office for Metropolitan Architecture (OMA). In 2008 heeft hij een eigen bureau opgericht: FAA. Sinds 2004 is hij gastprofessor aan de Universiteit Gent en hij geeft lezingen en colleges aan universiteiten in Nederland en Frankrijk.

Tentoonstelling
De tentoonstelling is tot en met 4 december 2009 te bezichtigen in de Omloop van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211, Amsterdam.

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.