Amstel Tower door Powerhouse Company

Amstel Tower door Powerhouse Company

Door: Petra Starink | 16-12-2015

Naast het station Amsterdam-Amstel verrijst de komende 2 jaar een 32 verdiepingen tellende, 100 meter hoge woon- en hoteltoren, de Amstel Tower. Het gebouw met 192 appartementen en 186 hotelkamers is ontworpen door Powerhouse Company. TBI-onderneming J.P. van Eesteren gaat in opdracht van ontwikkelaar Provast de toren bouwen. De oplevering wordt verwacht in december 2017.

Lopende overstekken

De Amstel Tower is gesitueerd in het zuidoosten van Amsterdam, aan de Amstel en direct naast het Amstelstation. Het gebouw bevat 192 appartementen en een hotel met 186 kamers gerund door de Meininger Group. Onder de nieuwe naastgelegen busterminal komt een parkeergarage en 150m2 winkelruimte. Het ontwerp van de Amstel Tower wordt gekarakteriseerd door de bijzondere vorm die het gebouw zijn unieke slankheid geeft en de repeterende, volledig rondom lopende overstekken op elke verdieping, die geïnspireerd zijn op de bestaande luifel van het naastgelegen iconische Amstelstation.

Ruimtelijkheid

De overstekken zorgen voor harmonie tussen de verschillende onderdelen van het ontwerp, reduceren de hoeveelheid geluid van het treinverkeer, voorzien de appartementen van comfortabele buitenruimte en verbeteren het windklimaat van de publieke ruimte. De compacte appartementen verkrijgen hun ruimtelijkheid door een open, loft-achtige plattegrond en de toepassing van schuifdeuren tussen de leefruimtes. Door de glazen terrasdeuren en verdiepingshoge ramen wordt daglichttoetreding geoptimaliseerd en bieden de woningen een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Transformatie Amstelkwartier

De Amstel Tower moet als aanjager dienen om een positieve impuls aan de omgeving te geven, door aantrekkelijke stadsappartementen en een dynamische publieke ruimte te bieden aan de bewoners. Het is de eerste ontwikkeling in de transformatie van het Amstelkwartier en een verrijking van de skyline van Amsterdam.

Projectgegevens

Architect Powerhouse Company
Locatie Amsterdam
Oppervlakte 27.000 m2
Team Nanne de Ru, Paul Stavert, Ard-Jan Lootens, Stefan de Meijer, Nolly Vos
Ontwikkelaar Provast
Aannemer J.P van Eesteren
Constructeur IMd raadgevende ingenieurs
Installaties Adviesbureau Linssen
Fotografie Powerhouse Company, Provast

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.