Architecten klagen over aanbestedingen

Architecten klagen over aanbestedingen

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-04-2009

Architecten zijn slecht te spreken over Europese aanbestedingsprocedures. Zij hebben over de helft van de gepubliceerde aanbestedingen een klacht ingediend bij het nieuwe Meldpunt Architectenselectie, maakte de Bond van Nederlandse Architecten dinsdag bekend.

Hoge omzet en ervaringseisen
Architectenbureaus klaagden vooral over de disproportionele hoge omzet- en ervaringseisen. Ook ergerden ze zich over de veelgevraagde accountantsverklaring. Voor veel architectenbureaus is dit een probleem, omdat ze hiertoe wettelijk niet verplicht zijn.

Ernstige klachten
In ruim 40 procent van de gevallen waren de klachten zo ernstig dat de BNA actie heeft ondernomen. In de meeste gevallen betekende dat contact opnemen met de aanbestedende partij, de bezwaren kenbaar maken en adviseren over alternatieve eisen. De BNA begon op 1 januari met het meldpunt zodat architecten hun ervaringen met Europese aanbestedingsprocedures konden doorgeven. In totaal kwamen 59 klachten binnen. De conclusie na drie maanden bevestigt helaas het beeld dat er nog weinig verbetering zit in de Europese aanbestedingspraktijken, aldus de BNA.

Bron: ANP

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.