Architectonisch gebruik van Western Red Cedar

Architectonisch gebruik van Western Red Cedar

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2006

Projectgegevens

ArchitectDrost + Van Veen architecten, Rotterdam
OpdrachtgeverSkohold bv, Utrecht
HoofdaannemerNieuwenhuizen Daandels bv, Uden
Adviseur ConstructiesAdviesburo Broersma, Den Haag
Adviseur BouwmanagementStevens en Van Dijk bouwmanagement, Zoetermeer
Opleveringnovember 2003
LandschapsarchitectStudio IS, Rotterdam (Wilke Diekema)
Bruto vloeroppervlak520 m2
Bouwsom€ 550.000, incl. installaties, excl. inrichting en BTW
TekstPeter Visser
Foto'sRob 't Hart

Aan de ene zijde refereert het aan de context van de naastgelegen boerderij, aan de andere kant verrast het door zijn eigentijdse uitstraling. Vanuit het weiland heeft het gebouw het silhouet van een boerderij, vanaf de Toulouselaan lijkt het meer op een moderne villa.
Het materiaalgebruik maakt van het kinderdagverblijf een eigentijds gebouw. De gevel is afgewerkt met gekleurde Western Red Cedar panelen, het dak met aluminium (Kalzip). Door de transformatie van de kap, van een punt aan de ene zijde tot plat aan de andere, krijgt het dak een opvallende plaats in het ontwerp.

De indeling van het gebouw is duidelijk en adequaat. De ingang en de speelhallen vormen de kern van het gebouw. Aan de ene kant ervan liggen de ruimtes voor de organisatie, aan de andere kant de groepsruimtes. Het grote overdekte balkon is zowel buitenruimte voor de groepsruimtes op de verdieping, als zonwering voor de groepsruimtes.
De grote variëteit aan ruimtes, de vele doorzichten en het vrolijke kleurgebruik vormen een ideale leefwereld voor de baby’s en peuters en een prettige werkomgeving voor de leiding.

     

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.