Bierman Henket geeft kleur aan GGD IJsselland

Bierman Henket geeft kleur aan GGD IJsselland

Door: Petra Starink | 04-07-2016

In het pand van de voormalige NV Elektriciteitsfabriek IJsselcentrale in Zwolle is het vernieuwde kantoor van GGD IJsselland geopend. Het Rijksmonumentale pand is volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht als een open, flexibele werkomgeving volgens de principes van het Nieuwe Werken. Bierman Henket  heeft de renovatie ontworpen, Bierman Henket interieur is verantwoordelijk voor het ontwerp van het interieur. De keuze van materialen, kleuren en verlichting sluit aan op de monumentale waarden van het gebouw.

De hoofdentree en de met travertin bekleedde entreehal zijn ontdaan van latere toevoegingen en in oude glorie hersteld. Een vernieuwde ontvangsthal markeert het begin van de hoofdas die de publieke ruimtes en de haaks op deze as gelegen kantoorvleugel ontsluit.

Gerestaureerde gevels

Een bestaand trappenhuis heeft plaatsgemaakt voor een centrale lift en nieuwe vides en trappen legt de verbindingen tussen de verschillende verdiepingen. De gevels van het monumentale kantoorgebouw zijn gerestaureerd. De bronzen kozijnen zijn gerestaureerd en voorzien van dubbele beglazing, en waar nodig zijn nieuwe gevelopeningen aangebracht.

In de kantoorvleugel zijn alle later ingebouwde inrichtingselementen, systeemwanden en plafonds gesloopt. De oorspronkelijke gang uit geglazuurd metselwerk is op een aantal plaatsen open gebroken, waardoor diagonale zichtlijnen over de breedte van de kantoorvleugel zijn gecreëerd.

Multifunctionele flexkast

Een multifunctionele Flexkast vouwt zich om de bestaande gangwand. De Flexkast bevat aan weerszijden lockers, postvakken, garderobe, pantry, kopieer-/print-units en overlegnissen. In de open kantoorruimte zorgt het kastmeubel voor differentiatie in werkplekken.

Actieve zones en concentratiezones zijn herkenbaar aan de kleur en het patroon van de afwerking. Het gebouw huisvest naast de GGD verschillende aan gezondheid gerelateerde organisaties. Er zijn diverse ontvangstruimtes, vergaderruimtes en behandelkamers die door alle organisaties gebruikt kunnen worden.

Projectgegevens

Naam project Kantoor GGD IJsselland Zwolle
Locatie Zeven Alleetjes 1, Zwolle
Architectenbureau Bierman Henket architecten
Opdrachtgever(s) GGD IJsselland
Hoofdaannemer Hegeman+ Heldoorn, Zwolle
Interieurontwerper Bierman Henket interieur
Adviseur installaties E-installateur: Van Drunen installatie groep. W-installateur: Easy Controls BV
Adviseur bouwmanagement NV Maatschappelijk Vastgoed (projectmanagement) EWZ adviseurs (installatieadviseurs) Alferink van Schieveen (constructie)
Oplevering juni 2016
Beeld Joep Jacobs

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.