Bloklandschap in Antoniuscollege Gouda

Bloklandschap in Antoniuscollege Gouda

Door: Petra Starink | 01-03-2018

De aula van het Antoniuscollege in Gouda heeft een metamorfose ondergaan. De oude donkere aula voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. helgasnelarchitecten heeft de ruimte vernieuwd tot een ruimte met een frisse uitstraling. De ruimte heeft een lichte vloer gekregen en de wanden zijn voorzien van licht blauwe en metallic blokken. Door deze blokken is de akoestiek verbeterd.

Nieuwe omgeving

Bij het ontwerp was het beperkte budget een gegeven. Een aantal elementen in de ruimte zijn in het ontwerp van helgasnelarchitecten in tact gebleven. De ruimte is zodanig ontworpen dat bestaand plafond en bestaande tafels en stoelen beter passen en er anders uitzien in de nieuwe omgeving.

Blauwe metallic blokken

Het ontwerp moest tegen een stootje kunnen. Er werd gekeken naar hoe de leerlingen zitten. Tieners zitten het liefst op een tafel met de voeten op de stoel. Deze zithouding is als uitgangspunt genomen bij het vormgeven van de ruimte. Er zijn hoge en lage blokken ontworpen voor de leerlingen die dan zelf kunnen kiezen waar ze willen zitten en wat ze willen zien.

Blauwe verdieping

De aula ligt op de eerste verdieping dit is de blauwe verdieping in de vier etages tellende school. “We hebben de nieuwe aula laten aansluiten op deze kleur en alle ingrepen in een blauwe variant gemaakt, aldus helgasnelarchitecten”. Door lichte blauw groene kleuren te kiezen is de ruimte licht en sprankelend geworden. De blocks zijn ook tegen de entree wand geplaatst. Hierdoor krijgen de blokken een mooie achtergrond, en is het een totaal landschap geworden.

Projectgegevens

Naam projectAntoniuscollege
LocatieJohn Mottstraat 2-4, Gouda
Programma/functieSchool
Architectenbureauhelgasnelarchitecten
Opdrachtgever(s)Antoniuscollege Gouda (Havo, Atheneum, Gymnasium)
HoofdaannemerBarten Groep, Driebergen
InterieurontwerperMeubelmaker: Hardeman, Lunteren
Adviseur installatiesLomans
Bruto vloeroppervlakte500 m2 m²
BeeldDaria Scagliola & Stijn Brakkee

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.