Bonte baksteen met veel reliëf voor Hotel Renaissance

Bonte baksteen met veel reliëf voor Hotel Renaissance

Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-04-2019

In opdracht van International Hotel Capital Partners heeft Mulderblauw het ontwerp gemaakt voor het direct aan het Amsterdamse Bos gelegen hotel Renaissance Amsterdam Schiphol Airport.

Gevel van bonte baksteen

Het gebouw bestaat uit een compositie van opbouwende volumes die een centrale binnenplaats omsluit.  De gevel van het hotel is bekleed met een lichte, bonte baksteen met veel reliëf en verspringende metselwerkverbanden. De ramen van de hotelkamers zijn geaccentueerd door messing zijpanelen, verfraaid met een abstract patroon van bladeren. Dit patroon verwijst op subtiele wijze naar het naastgelegen Amsterdamse Bos.

Straat

Bij binnenkomst is er gekozen voor een dubbelhoog plafond bij de entree van het hotel. De openbare ruimten zijn zowel visueel als fysiek met elkaar verbonden door een ‘straat’, die dankzij een verlaagd plafond een warm en intiem gevoel brengt. In deze straat zijn het restaurant, de bar, de receptie, de vergaderfaciliteiten en de liften naar de kamers te vinden.

Drie verhaallijnen

Om een unieke en betekenisvolle ervaring te verwezenlijken, zijn drie verhaallijnen gebruikt als uitgangspunt voor de look & feel van het interieur:
-Het Amsterdamse Bos, gebouwd in de jaren ’30;
-De Stijl, een Nederlandse kunstbeweging die wereldwijd ontwerpers heeft beïnvloed, met Piet Mondriaan als de meest bekende kunstenaar, 1917 – 1931;
-De Amsterdamse School, een expressionistische architectuurstijl die populair was in de periode 1910 – 1930.
Het interieur kent een donkergroen kleurenpallet gecombineerd met veelvuldig houtgebruik en messing accenten, met een kalme en uitnodigende sfeer als resultaat. De mix van de drie thema’s zorgt voor gelaagdheid die het interieurontwerp verrijkt.

Opvallende lijnpatronen en grafische elementen

De 3 thema’s komen tot leven in de meubels, afwerkingen, verlichting en artwork. Opvallende lijnpatronen en fascinerende grafische elementen zijn gebruikt in behang, headboards en kunst. De signage, geïnspireerd op jaren ’30 typografie, leidt de gasten naar de gewenste bestemming. Intrigerende lichtstralen bootsen het mysterieuze lichtspel in een donker bos na. De kamers bieden de gasten veel daglicht en een uitzicht op het Amsterdamse Bos. Ze zijn eigentijds en luxueus ingericht.

Hotel Renaissance

Het nieuwbouwhotel telt 250 kamers en ligt op steenworp afstand van Schiphol. Renaissance Hotels is een van de luxere lifestyle brands van hotelketen Marriott, en richt zich op de zakelijke reiziger. De publieke ruimten van het hotel omvatten een destination fine-dining restaurant, destination cocktailbar, diverse vergaderfaciliteiten en een 24-uurs fitness.

Projectgegevens

Naam project Hotel Renaissance Amsterdam Schiphol Airport
Locatie Meester Jacob Takkade 35, Aalsmeer
Programma/functie 250 kamers, 13.425 m2 BVO, 550 m2 restaurant en bar, 350 m2 meetingrooms, 480 m2 patio, 150 parkeerplaatsen
Architectenbureau Mulderblauw architecten
Opdrachtgever(s) International Hotel Capital Partners, ML Hospitality
Adviseur bouwmanagement Slavenburg Bouw, Pieters Bouwtechniek, Overdevest Adviseurs, Miranda Ensink (graphic design)
Beeld Mulderblauw architecten/ Muriel Janssen/ Studio Maaswater

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.