Comfort en design in hotel Citiez

Comfort en design in hotel Citiez

Door: Petra Starink | 16-08-2016

In Amsterdam Centrum Nieuw West is het short-stay hotel Citiez geopend. Het hotel is gevestigd in het voormalig kantoorgebouw van eigenaar Kroonenberg Groep. D/DOCK is verantwoordelijk voor het interieurontwerp, total-engineering & projectmanagement. Functionaliteit en design worden gecombineerd.

 

Comfort en design

D/DOCK koos bij de formulering van het nieuwe Citiez hotelconcept in 2014 voor een nieuwe benadering voor een hotel met kleine kamers waar de gast met een klein budget zich prettig voelt in huiselijke sfeer. “Functionaliteit, comfort én design combineren in een kleine ruimte was onze grootste uitdaging” aldus Coen van Dijck, Managing Director bij D/DOCK.

Natuurlijke materialen

Het hotel telt in totaal 71 kamers variërend tussen een ‘Cozy Queen’, ‘Smart Double’, ‘Urban Twin’, ‘City Triple’ en een ‘Family Quad’. Iedere kamer beschikt over een badkamer en een tweepersoons bed, waarbij de luxere kamers zijn uitgerust met een pantry en koffie corner. In de kamers is gewerkt met rustige en natuurlijke materialen die tijdloos en ontspannend werken en als basis dienen voor de styling rondom de 71 wereldsteden.

Knipoog naar grachtenpanden

Vanaf het Osdorpplein loopt men zo het allDayCafe binnen, een verlenging van het stadsplein waar gasten kunnen inchecken. De ruimte heeft een huislijke sfeer. De lange stenen wand is een knipoog naar de historische grachtenpanden in de binnenstad. Het allDayCafe en de ontbijtruimte zijn gescheiden door een hoge lichte vide waar onder je via de trap of lift de weg vindt naar de kamers. Grafische elementen sieren de wand van de lange gang en verbind de kamers met elkaar.

De Kroonenberg Groep en Revotels BV zijn verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het boetiekhotel. Op 6 juni 2016 werd het hotel geopend.

Projectgegevens

Naam project Hotel Citiez
Locatie Osdorpplein, Amsterdam
Opdrachtgever(s) Kroonenberg Groep
Hoofdaannemer Bouwbedrijf Tuin Zijpe
Interieurontwerper D/DOCK
Adviseur constructie Duyts Bouwconstructies
Adviseur installaties Huisman & van Muijen
Oplevering mei 2016
Beeld Anne Noor Fotografie

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.