D/Dock geeft Element Hotel huiselijke sfeer

D/Dock geeft Element Hotel huiselijke sfeer

Door: Petra Starink | 18-04-2016

Het Element Hotel aan de Zuidas is onlangs geopend. Ontwerpstudio D/DOCK is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van dit Amsterdamse lifestyle hotel.’ A home away from home’, dat was de metafoor die D/DOCK koos bij de formulering van het hotelconcept. Karakteriserend voor het hotel is dat bij binnenkomst het gevoel wordt gecreëerd dat je thuis komt, alsof je binnen stapt in een woonkamer. Het hotel telt in totaal 160 kamers en beschikken allemaal over een keuken, zithoek, werkplek en een spa-geïnspireerde badkamer.

Het concept wat D/DOCK hanteerde vertaald zich in comfort, natuur, gezondheid en ontspanning. In de kamers is gewerkt met rustige, natuurlijke en aanraakbare materialen die tijdloos en ontspannend werken. Aan de gevelzijde is de Moodscape® toegepast, een product ontwikkeld door D/DOCK om natuur en licht in ruimten te krijgen die vanuit het beginsel afgesloten zijn van de groene buitenomgeving.

Filosofie van de huiskamer

De filosofie van een huiskamer staat centraal in de lobby. De receptie, vormgegeven als stamtafel, is achter in de ruimte geplaatst en niet direct bij binnenkomst van het hotel. Het lobby-gebied is een plek waar gasten kunnen relaxen of werken. Het bestaat uit verschillende eilanden waardoor de gasten meanderen door de ruimte heen. Binnen de lobby is een business center te vinden voorzien van computer werkplekken en een leestafel. Het hotel is verder voorzien van een 24h gym, een wasserette en er is een lounge gecreëerd op het dakterras van circa 300m2.

Wollen wand

Grenzend aan de lobby ligt Brasserie Carrots & Co waar men kan genieten van een lunch. De stijl van het interieur is vriendelijk, modern en licht en er zijn eerlijke materialen gebruikt, dit is terug te vinden in de wollen wand bekleding. Bij binnenkomst zijn er halfhoge zitplekken waar men rustig aan het werk kan. Dit vloeit over naar de hoge tafels bij het buffet met achterin een relaxte lounge. De dubbelhoge ruimte wordt gebroken door 4 lichtarmaturen met een hoogte van 3 meter.

Home kitchen

Via een verlichte wijnwand bereikt men vanuit Carrots & Co de eerste verdieping waar restaurant My Place is gevestigd. Het restaurant heeft grote raampartijen en men kan genieten van het uitzicht. Het idee achter het ontwerp kan worden omschreven als een slang. De zitplekken zijn met elkaar verbonden maar het bestaat toch uit verschillende plekken waardoor er nog steeds bij elke plek directe intimiteit ontstaat. De verbinding tussen My Place en het hotel is gevormd door een home kitchen, een nieuwe vertaling van het ontbijtbuffet. De inspiratie voor de home kitchen was de keuken bij een ieder thuis. In de functionaliteit van het hotel heeft D/DOCK hier een gebied van gemaakt waar de gehele dag gebruik van gemaakt kan worden.

Glazen brug

De Living Room is gerealiseerd boven de vide van de lobby en is is een lounge gebied dat fungeert als sociale ontmoetingsplaats. Deze ruimte voorziet in een bibliotheek waarin gasten boeken kunnen lenen maar ook achterlaten om zo de collectie met de overige gasten te kunnen delen. De Living Room bevat een stamtafel die gebruikt kan worden als leestafel of ontmoetingsplaats. Element Amsterdam onderscheidt zich hiermee door een gebied te creëren waar gasten juist gestimuleerd worden contact met elkaar te maken in plaats van alleen op hun kamer te verblijven. De glazen brug is de verbintenis van het hotel met het Meeting Center en Back of House. “Een grappige connectie waarbij de gast even het hotel verlaat en door de glazen verbinding het winkelcentrum kruist.

Er zijn vergader- en evenement mogelijkheden in de vorm van twee meeting ruimtes met de mogelijkheid tot samenvoegen. De zachte warme sfeer passende bij Element Amsterdam is ook hier doorgetrokken waardoor het een verblijfsruimte is geworden met goede akoestiek en het terugkerende huiselijk gevoel dat door een natuurlijke lichtinval en de laatste technologie zorgen voor energieke vergaderingen en evenementen.

Het hotel is door Kroonenberg Groep en Multi herontwikkeld en turnkey met een LEED certificering opgeleverd.

Projectgegevens

Naam projectElement Hotel
LocatieA.J. Ernststraat 577, Amsterdam
Programma/functieHotel
InterieurontwerperD/Dock
BeeldD/Dock

Gerelateerd

Tags: , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.