D/DOCK ontwerpt hip kantoor voor Zoover/Weeronline

D/DOCK ontwerpt hip kantoor voor Zoover/Weeronline

Door: Petra Starink | 18-04-2017

Reisbeoordelaar Zoover en Weeronline hebben hun intrek genomen in de voormalige suikerfabriek aan de Nieuwe Looiersdwarsstraat in Amsterdam. D/DOCK verantwoordelijk voor het interieurontwerp heeft het kantoor ingericht in ‘summer vintage’ stijl, met een huiselijke uitstraling en een knipoog naar reizen en het weer.

Hergebruik bestaand materiaal

D/DOCK koos bij de formulering van het designconcept van het nieuwe kantoor voor een speelse benadering waar vanuit energie, inspiratie en merkbeleving een ontwerp werd gemaakt waarin de focus lag op de medewerkers. Het resultaat is een werkomgeving waarbij afstand is gedaan van de traditionele kantoorvloer. In het ontwerp is veel gebruik gemaakt van bestaand materiaal en meubilair. D/DOCK werkte samen met Furnify, een ontwerpcollectief dat second life meubilair voorziet van een nieuwe look.

Begane grond

De begane grond fungeert als een sociale verzamelplaats in het pand en de traditionele receptie heeft plaatsgemaakt voor een informele open keuken waar de hostess de gasten en werknemers ontvangt. Hier vindt men het enige koffiepunt. Het gebied waar het zwaartepunt op samenwerking ligt is de enorme woonkeuken.  Daarnaast vindt men in deze ruimte creatieve en informele vergaderfaciliteiten. Deze ruimte is door openslaande deuren verbonden met de grote tuin.

Grafische stijlen

Vanaf de begane grond neemt men via het trappenhuis de monumentale trap, die fungeert als een verbindend element voor alle vloeren, naar de bovenste verdiepingen. De weg naar boven laat de brandstory zien op de muren waarin het weer de leidende factor is, een knipoog naar Weeronline. Er is in dit pand veel gewerkt met graphics: allen met een grappige twist, gericht op travel en weer. Je vindt ze overal terug. Zo zijn alle karpetten in het gehele pand voorzien van een pixel art geïnspireerd door wereldwijde grafische stijlen zoals Aboriginal en Maja art.

Vintage stijl

De werkomgeving is ingericht in Summer vintage stijl en is ontworpen aan de hand van termen als vrolijk, speels, authentiek, fun en non-corporate. Met verschillende settingen is de werkvloer zo gecreëerd, dat iedereen afzonderlijk, maar ook in teams kan werken aan traditionele bureaus en grote robuuste eettafels, afgewisseld met informele huiskamer-achtige zitjes en grappige settingen.

Daglicht

Door de grote raampartijen hebben de verdiepingen veel daglicht. Verspreid door het gebouw zijn brainstormruimtes en kleine overlegkamers gesitueerd, ingericht als comfortabele hubs. Een van die ruimtes zijn de re-energize rooms: hier vindt men een podium met kussens, en verschillende spellen, zoals een pingpongtafel. Deze ruimten worden ook gebruikt voor grotere presentaties of workshops, maar in een informele setting.

Projectgegevens

Naam project Kantoor Zoover/ Weeronline
Locatie Nieuwe Looiersdwarsstraat 15-17, Amsterdam
Opdrachtgever(s) Zoover / Weeronline
Interieurontwerper D/DOCK
Oplevering 2016
Bruto vloeroppervlakte 1.900 m2 m²
Beeld D/DOCK

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie