Driehoekige woontoren CasaNova

Driehoekige woontoren CasaNova

Door: Redactie ArchitectuurNL | 26-03-2018

De driehoekige woontoren CasaNova ontworpen door Barcode Architects verschijnt op Wijnhaven 65 in Rotterdam, naast woontoren The Muse, ook een ontwerp van Barcode Architects. De beide torens zijn in symbiose ontworpen en geven op een nieuwe manier invulling aan stedelijk wonen. Beide torens delen de groene daktuin van 1500 m2. Ook zijn er collectieve sport en werkruimtes.

Driehoekige woontoren van 110 meter hoog

CasaNova het woongebouw van 110 meter hoog houdt rekening met de bezonning en zichtlijnen van de omringende torens en is zo een passende, maar onderscheidende toevoeging in dit hoog stedelijke gebied.

CasaNova van Barcode Architects

De Wijnhaven bevindt zich in het Maritiem District. Met plannen voor 9 nieuwe woontorens transformeert de wijk van kantoorgebied naar een levendige woonbuurt. Het project CasaNova van Barcode Architects speelt hierop in door te voorzien in een transparante plint met luxe ruimte voor horeca en boetiekwinkels. Door de toren ‘los te knippen’ van de onderbouw ontstaat op straatniveau een prettige menselijke maat. Die levendigheid aan de Wijnhaven herhaalt zich enkele etages hoger, op het groene dakterras op niveau vijf.

Afgewerkt met hoogwaardige materialen

De woningen in de toren zijn afgewerkt met hoogwaardige materialen. Op iedere verdieping bevinden zich drie appartementen, elk met een riant balkon in de punt van de driehoek. Dit zorgt voor een optimale bezonning van het balkon en geeft een 300 graden panorama uitzicht over de stad. De bouw van CasaNova zal begin 2019 starten en is naar verwachting eind 2021 afgerond.

Projectgegevens

Naam project CasaNova
Locatie Wijnhaven 65, Rotterdam
Architectenbureau Barcode Architects
Projectteam Caro van de Venne, Dirk Peters, Tim Brans, Wim Sjerps, Jelena Nikolic, Ilaria Ronchi, Cristóbal Middleton, Leire Baraja, Ellen Rouwendal, Jelmer Amory, Arthur Lachard, Piotr Kalbarczyk, Francesco Illuminati, Marta Falchi, Jordi Jorba
Opdrachtgever(s) VOF Wijnhaven
Adviseur constructie Pieters Bouwtechniek
Adviseur installaties ABT
Start bouw 2019
Oplevering 2021
Bruto vloeroppervlakte 22.000 m²
Beeld Barcode Architects

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.