Duurzaam M House

Duurzaam M House

Door: Petra Starink | 16-11-2015

LIAG heeft voor een particuliere opdrachtgever een ontwerp gemaakt van een duurzame villa. Het ontwerp heeft een eenduidige omkadering in Western Red Cedar van alle functies waar de keuken en zwembad als erkers uitsteken. Het hoofdvolume van de villa zweeft over het helmgras en boven de tuin aan de achterzijde.

De gevel van de villa springt in voor de ontbijtpatio met zicht op een kanaal. Het terras aan de achterzijde sluit aan bij de woonkamer. De gevel kan in zijn geheel worden opengeschoven.

Met het gebruik van hangende kasten die als wandpanelen te verschuiven zijn krijgt het huis een andere indeling. De keuken kan worden afgesloten van de woonkamer maar kan ook als open keuken gebruikt worden. Ook het werkgedeelte kan als een afgesloten kantoorruimte worden afgescheiden van het woongedeelte.

Gebalanceerde ventilatie

Onder het huis is een carport gemaakt en in de sokkel zijn bergingen en slaapkamers opgenomen. De energievoorziening is geregeld met een WKO installatie. Verder zit er een gebalanceerde ventilatie in het huis. Het zwembad heeft een aparte installatie en wordt met lucht verwarmd. 78 zonnepanelen wekken de elektriciteit op en liggen op een hoek van 10 graden op het dak en zijn zo niet zichtbaar vanaf de straat.

Projectgegevens

Ontwerp LIAG architecten en bouwadviseurs
Fotografie Ben Aarts Fotografie
Opdrachtgever particulier

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.