Eigentijds landhuisje

Eigentijds landhuisje

Door: Petra Starink | 07-04-2016

Personal Architecture uit Rotterdam ontwierp voor een perceel van bijna een kilometer lang in Zevenhuizen een huis met uitzicht op de weilanden en de kerktoren van Moerkapelle. Het huis mocht van de opdrachtgevers geen strakke doos of boerderette worden. Het resultaat is een eigentijds landhuis dat lijkt op een traditioneel dijkhuisje.

Uitstekende band in gevelmetselwerk

De buitenzijde van de woning ziet er in eerste instantie uit als een traditionele woning met twee bouwlagen met een schuine kap. Authentieke materialen als baksteen en lei zijn hierbij toegepast. Een uitstekende band in het gevelmetselwerk en de 4 meter hoge vensters in de noord- en zuidgevel verraden op subtiele wijze dat zich achter de gevel geen doorsnee huis bevindt.

Verdiepingshoge schuifpuien

In het interieur van de woning verbindt een trappartij in de centrale vide 5 vloervelden die ten opzichte van elkaar verspringen. Het hart van de woning is de woonkeuken die zich op het maaiveldniveau bevindt. Grote verdiepingshoge schuifpuien aan beide zijden zorgen er voor dat deze ruimte onderdeel van de tuin is geworden. De tegelvloer loopt vanuit het zuidelijk terras dwars door het huis naar het noordelijk terras.

Interactie tussen leefruimten

Vanuit de woonkeuken daal je af naar het half verdiepte souterrain met de hobbyruimte en de muziekkelder, of je kunt via de vide naar de woonkamer. De woonkamer ligt slechts een halve verdieping boven de keuken waardoor interactie tussen beide leefruimten gewaarborgd blijft. De woonkamer heeft uitzicht op de hoger gelegen split level vloer waar onder meer een study, ouderslaapkamer, badkamer en kinderkamer zijn. Op zolder bevinden zich nog 2 slaap­kamers en een badkamer.

Projectgegevens

Naam project Woonhuis Robert-Jan & Inge
Locatie Zevenhuizen
Programma/functie Woonhuis
Architectenbureau Personal Architecture, Rotterdam
Hoofdaannemer Middelwateringbouw B.V.
Oplevering 2016
Beeld Ossip van Duivenbode

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.