Eigentijdse architectuur N-house Breda

Eigentijdse architectuur N-house Breda

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-01-2018

Lab32 architecten heeft het ontwerp gemaakt voor N-house. De villa ligt tegenover het natuurgebied de Boswachterij in Dorst, op steenworp afstand van Breda. De belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp zijn de natuurlijke kwaliteiten van de omgeving, de relatie met het bos en een tijdloze minimale vormgeving met warme materialen.

Vergrijst Barnwood

De villa kenmerkt zich door de krachtige lijnen in wit stucwerk die de grote raampartijen omlijsten, de wand in natuursteen als begeleiding naar de entree met de centrale hal van ruim 6 meter hoog en de invulling van de gesloten geveldelen met natuurlijk vergrijst Barnwood.

6 meter hoge hal

De routing en de woonbeleving in de villa is gebaseerd op het verbinden met het bos. Door het vele glas, de open lay-out en de vides aan voor en achterzijde wordt het bos onderdeel van het leven in huis. De entree van de woning is centraal gelegen aan de zes meter hoge hal. Op de begane grond bevinden zich de woonvertrekken en de master bedroom met walk-in closet en badkamer. Op de verdieping liggen drie slaapkamers, een tweede badkamer en een riante lounge-werkplek aan de vides naar woon- en eetkamer. Het aan de keuken grenzende overdekte terras met louvre dak versterkt de relatie binnen-buiten richting de tuin. Het souterrain is bereikbaar via de centraal gelegen trap waar zich de technische en bergruimten bevinden.

Eigentijdse architectuur in N-house

De villa is maatwerk met een traditionele bouwmethodiek. De materialen voor de gevels zijn beperkt tot wit geïsoleerd gevelstucwerk in combinatie met licht grijze aluminium kozijnen en Barnwood voor de dichte geveldelen en de garagepoort. Het interieur is in harmonie met de architectuur van de villa. De binnen afwerking is minimalistisch strak, witte wanden en plafonds met lichte grijze vloeren die buiten zijn doorgezet in lichte grijze beton terrassen. De keuken is maatwerk door een interieurbouwer en de badkamers zijn van de hand van Lab32 architecten. De vrij hangende houthaard is de Gyrofocus van Focus. Het
verlichtingsplan is naar eigen ontwerp.

Energieneutraal door hoogwaardige isolatie

De villa is energie neutraal door toepassing van hoogwaardige isolatie, tripple beglazing met screens, een goed gedetailleerde gebouwschil, een lucht-water warmtepomp, een luchtbehandeling met warmteterugwinning en uit het zicht liggende zonnepanelen. De duurzame warmte via vloerverwarming met clima level zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in de winter en koeling in de zomer en is in elke kamer afzonderlijk te regelen. Dankzij de toegepaste domotica kunnen alle systemen en installaties bediend worden. Via centrale touchscreens en afzonderlijke bedieningselementen in de ruimten of via mobiele apparaten kunnen alle systemen in het huis en op afstand bediend worden.

Projectgegevens

Architect: Lab32 architecten
Gevelisolatie en gevelstucwerk: Strikolith
Reynaers Aluminum Gevelkozijnen: D’n Boeij aluminiumbouw.
Barnwood houten gevelbekleding: Aannemersbedrijf M.P.Drijvers.
Livium Creative Louvres.
Hardglas: Kelleners Glasdesign.
Houten garagedeur in Barnwood: Different Doors
Fotografie: Rene de Wit

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.