Eleganza Utrecht

Eleganza Utrecht

Door: Jacqueline Knudsen | 15-01-2013

Dit najaar opende Eleganza Schoenen een nieuwe vestiging in de binnenstad van Utrecht. In de winkel worden schoenen en accessoires van Italiaanse en Franse topmerken verkocht. Om de winkel een bijpassende uitstraling van luxe en design te geven heeft Eleganza zowel het exterieur als het interieur laten verbouwen naar ontwerp van Versseput Architecten.

Voor Eleganza is een winkel aan de Utrechtse Lijnmarkt getransformeerd tot een chique omgeving met Italiaanse allure voor de verkoop van exclusieve damesschoenen. Het negen meter brede rijksmonument bestond uit twee samengevoegde panden. In tegenstelling tot de behoudende welstandsnota waarin kleinschaligheid een belangrijke rol speelt, koos Versseput Architecten voor een hedendaags en groots gebaar, die de winkelpui tot een sierlijk geheel smeedt. De gevelplint is voorzien van een gebogen glazen pui, die een panoramisch zicht biedt op het interieur. De kroonlijst, samengesteld uit staalplaat kokers en strippen, is een abstracte verwijzing naar de oorspronkelijke monumentale lijst. toegang naar de bovenwoning gewijzigd. De voordeur naar de bovenwoning is in één vlak vormgegeven met zijpaneel en gematerialiseerd in roestvrij staal.

Projectgegevens

Locatie Lijnmarkt 38, Utrecht
Opdrachtgever Eleganza Schoenen,Hilversum
Architect Versseput Architecten, Utrecht
Hoofdaannemer Aannemingsbedrijf H.J. Jurriëns, Zeist
Bruto vloeroppervlakte 120 m2
Ontwerp 2011
Oplevering Augustus 2012
Tekst Jacqueline Knudsen
Fotografie Corné Bastiaansen Photography

In het interieur is de oorspronkelijke opdeling in twee panden door middel van een welvend plafond tot één geheel gesmeed. Het plafond loopt in het midden van het pand onder een zware stalen balk door en verbindt zo vloeiend de twee bouwdelen met elkaar. Het is gemaakt met een Gyproc Vertebra systeem met buigzame gipsplaten.

Het meubelwerk is er volledig op gericht om de schoen zoveel mogelijk tot z’n recht te laten komen. Het ingetogen interieur vormt een elegant decor voor de schoencollecties.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.