Gerenoveerde villa aan het water

Gerenoveerde villa aan het water

Door: Petra Starink | 14-10-2015

Voor een bestaande villa aan de Langeraarse plassen in de gemeente Nieuwkoop heeft Maxim Winkelaar Architects een renovatieplan gemaakt en het interieur ontworpen. De woning uit de jaren 90 was zeer gedateerd. De achterzijde en het interieur is compleet veranderd.

Uitbouw met veranda

De oude achterzijde van het huis was al een keer uitgebouwd met twee kunststof glazen serres. Bij de renovatie zijn de huidige serres en uitbouw aan de achterkant van het huis verwijderd. De woning heeft aan de hele achterzijde een uitbouw met een veranda gekregen. De nieuwe uitbouw en de achtergevel van de garage zijn bekleed met horizontale ‘houtlook ‘ delen en voorzien van aluminium raampartijen met schuifdeuren.

Ruime dakoverstek

Doordat de daklijn van de nieuwe uitbouw en veranda is verbonden is er een eenheid in de achtergevel ontstaan. Door het ruime dakoverstek van de nieuwbouw is er een veranda ontstaan. De woonkamer met keuken is een ruime leefruimte van meer dan 80 m2. De zithoek aan de voorzijde heeft een open haard en bij de raampartij aan de achterzijde is een ingebouwde moderne gashaard gerealiseerd.

Trap met glazen balustrade

In de hal is een grote vide gemaakt en is een nieuwe eiken trap met een glazen balustrade ontworpen. Een wand is volledig opgetrokken uit drie soorten natuursteen. Een blauw stalen glazen pui met deur accentueert de entree naar de woonkamer. Op de verdieping zijn drie ruime slaapkamers waarvan één slaapkamer toegang heeft tot een ruim balkon. Op de verdieping is ook de badkamer te vinden.

Passief en levensbestendig ontwerp

De woning is passief ontworpen. In de zomer houdt het dakoverstek de warmte van de zon tegen en in de winter als de zon laag staat komen de zonnestralen binnen. Een wens van de opdrachtgever was om een levensloopbestendig ontwerp te maken. De master bedroom met en-suite badkamer is op de begane grond gerealiseerd. De studiekamer op de begane grond kan in de toekomst een slaapkamer worden.

Projectgegevens

LocatieLangeraar
ArchitectMaxim Winkelaar Architects, Amsterdam
ConstructeurConstructieburo Boerkoel, Utrecht
AannemerVan Miltenburg & Zn, Utrecht
FotografieMaxim Winkelaar
Bouwjaar1991
Jaar ontwerp en oplevering2014-2015
Bruto oppervlakte voor nieuwbouw250 m2
Bruto oppervlakte woning na nieuwbouw300 m2
Oppervlakte perceel10.740 m2

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.