Gezondheidscentrum De Kandelaar

Gezondheidscentrum De Kandelaar

Project
Door: Petra Starink | 12-04-2018

Het voormalige kerkgebouw De Kandelaar in Naaldwijk is door HET architectenbureau  getransformeerd naar een modern en duurzaam gezondheidscentrum. De organisatie van de grote centrale zaal en de omliggende laagbouw in één laag bleek zeer geschikt te zijn voor een apotheek, een AHOED en een fysiotherapeut.

Daglicht via gevels in gezondheidscentrum

De verschillende behandel- en onderzoekkamers en de apotheek behoeven niet direct daglicht via gevels. Privacy is gewenst. Dus als het daglicht op een ander manier naar binnen valt, is dat een voordeel. Dit was bij dit gebouw mogelijk. De onderzoek- en behandelkamers liggen aan de achterzijde en krijgen volop en overdadig daglicht via een daklicht over de volle lengte op het dak. De overige ondersteunende ruimten krijgen daglicht via de vertikale glazen gevel met een prachtig geëtst motief dat de juiste balans heeft tussen zicht en licht.

Immuno Art motief op vloer en wand

Via de centrale hal, met een Immuno Art motief bij de hoofdingang, op de vloer en wand van de wachtruimten en op de wand bij de apotheek, komen de bezoekers binnen. Het Immuno Art motief is niet alleen gekozen om kleur in de ruimten te brengen maar ook om het gezondheidscentrum een herkenbaar en uniek gezicht te geven. Het is een verbeelding van immuun cellen waar op kunstzinnige wijze kleur aan gegeven is. Met het toepassen van deze kunst wordt onderzoek naar kanker en de rol van immuun cellen financieel ondersteund.

Projectgegevens

Naam projectGezondheidscentrum De Kandelaar
Programma/functieApotheek, Huisartsenpraktijk, Fysiotherapie
ArchitectenbureauHET architectenbureau Naaldwijk
Opdrachtgever(s)IDAHO Honselersdijk
HoofdaannemerHoedbouw BV De Lier
InterieurontwerperDe Projectinrichter, MonsterMeubel Rotterdam
Adviseur constructieBSA Naaldwijk
Adviseur installatiesElectro Actief Wateringen W-installatie G. van Dijk & Zn Maasdijk
Adviseur akoestiekHet Geluidburo Haarlem
Opleveringopgeleverd december 2016
Bruto vloeroppervlakteca. 1500m² m²
Bruto inhoudca. 6000m³ m³
Beeldwww.hetarchitectenbureau.nl  

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.