Goed beginnen in Breda

Goed beginnen in Breda

Door: Petra Starink | 05-06-2012

Op het drukke kruispunt van de Beverweg en Sint Ignatiusstraat, een belangrijke invalsroute van Breda, is een complex met 26 starterswoningen opgeleverd. De wijk Brabantpark is gebouwd in de jaren 60 en 70 en wordt gekenmerkt door gesloten bakstenen bouwblokken. Het nieuwe complex sluit daar op aan, maar dan op een eigentijdse manier.

De begane grond heeft een grotendeels gesloten gevel, waarachter de bergingen liggen. Op de hoek was ruimte voor een appartement. Tussen bergingen en appartement ligt het hoofdtrappenhuis. Een forse luifel markeert de ingang van het complex.

Aan de westzijde is de gevel op de verdiepingen iets teruggelegd en voorzien van markante balkons. De toegepaste hekwerken komen aan de oostzijde terug in de galerijen. De gevels zijn uitgevoerd in donker metselwerk met veel glas, alleen de oostgevel met de galerijen is voorzien van cederhout en heeft daardoor een warme uitstraling.

De plattegronden van de startersappartementen oriënteren zich in de breedte met de slaapvertrekken aan de geluidsarme oostzijde, woonkamer en balkon liggen aan de straatkant. In combinatie met grote glasvlakken zijn de woningen licht en hebben een breed uitzicht. Even verderop in de Sint Ignatiusstraat wordt gewerkt aan een tweede complex van dezelfde architect met 10 stadswoningen en 16 appartementen met eenzelfde uitstraling als dit eerste complex. Oplevering hiervan staat gepland voor de komende zomer.

Projectgegevens

LocatieBeverweg, Sint Ignatiusstraat
ProjectarchitectPascal Grosfeld
MedewerkersJ-P Wenink, Dimphy Rops-Klaassen, Jeroen Michielsen
OpdrachtgeverLaurentius wonen, Breda
HoofdaannemerBouwbedrijf Boot, Breda
Adviseur constructieR2 constructieadviseur, Breda
Start bouwJanuari 2010
OpleveringApril 2011
Bruto vloeroppervlak2512 m2
Differentiatie26 startersappartementen
TekstPeter Visser
Foto'sMichiel Kievits

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.