Goed beginnen in Breda

Goed beginnen in Breda

Door: Petra Starink | 05-06-2012

Op het drukke kruispunt van de Beverweg en Sint Ignatiusstraat, een belangrijke invalsroute van Breda, is een complex met 26 starterswoningen opgeleverd. De wijk Brabantpark is gebouwd in de jaren 60 en 70 en wordt gekenmerkt door gesloten bakstenen bouwblokken. Het nieuwe complex sluit daar op aan, maar dan op een eigentijdse manier.

De begane grond heeft een grotendeels gesloten gevel, waarachter de bergingen liggen. Op de hoek was ruimte voor een appartement. Tussen bergingen en appartement ligt het hoofdtrappenhuis. Een forse luifel markeert de ingang van het complex.

Aan de westzijde is de gevel op de verdiepingen iets teruggelegd en voorzien van markante balkons. De toegepaste hekwerken komen aan de oostzijde terug in de galerijen. De gevels zijn uitgevoerd in donker metselwerk met veel glas, alleen de oostgevel met de galerijen is voorzien van cederhout en heeft daardoor een warme uitstraling.

De plattegronden van de startersappartementen oriënteren zich in de breedte met de slaapvertrekken aan de geluidsarme oostzijde, woonkamer en balkon liggen aan de straatkant. In combinatie met grote glasvlakken zijn de woningen licht en hebben een breed uitzicht. Even verderop in de Sint Ignatiusstraat wordt gewerkt aan een tweede complex van dezelfde architect met 10 stadswoningen en 16 appartementen met eenzelfde uitstraling als dit eerste complex. Oplevering hiervan staat gepland voor de komende zomer.

Projectgegevens

Locatie Beverweg, Sint Ignatiusstraat
Projectarchitect Pascal Grosfeld
Medewerkers J-P Wenink, Dimphy Rops-Klaassen, Jeroen Michielsen
Opdrachtgever Laurentius wonen, Breda
Hoofdaannemer Bouwbedrijf Boot, Breda
Adviseur constructie R2 constructieadviseur, Breda
Start bouw Januari 2010
Oplevering April 2011
Bruto vloeroppervlak 2512 m2
Differentiatie 26 startersappartementen
Tekst Peter Visser
Foto's Michiel Kievits

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.