Herinrichting Arena Den Bosch

Herinrichting Arena Den Bosch

Project
Door: Petra Starink | 10-09-2015

Het winkelcentrum Arena Den Bosch is volledig nieuw ingericht en weer aantrekkelijk gemaakt voor publiek. Het ontwerpbureau Blom&Moors en architect Bob Custers van VOCUS architecten werkten samen aan een nieuwe impuls. VOCUS tekende een plan voor nieuwe natuurstenen gevels en Blom&Moors ontwierp de herinrichting van de openbare ruimte.

Eigenaar Aberdeen European Balances Property Fund is opdrachtgever voor de herinrichting van het winkelcentrum. De Arena is inmiddels volop in gebruik. Centraal staat een grote leeftafel met glazen vitrines met archeologische vondsten, afkomstig van de pottenbakkerij die zich hier in de middeleeuwen bevond. In de tafel is een geïntegreerde oplaadplek voor mobiele telefoons.

Natuurstenen gevels

Er is met nadruk op overzicht, samenhang en comfort ontworpen. Het streeppatroon van de nieuwe natuursteen vloeren geeft het winkelcentrum een uitgesproken identiteit. De entrees van H&M en Newyorker die aan gehuisvest zijn aan het voorplein hebben een nieuwe uitstraling gekregen met grote brede puien. In de natuurstenen gevels komt een horizontale belijning terug die ook in de baksteenpatronen zichtbaar is.

De royale banken zijn net als de tafel, uitgevoerd in hout en voorzien van een speels lijnenpatroon in warme houttinten met hier en daar een kleuraccent. De zitplekken zijn  gecombineerd met royale plantenbakken met kleurige begroeiing.

De nieuwe natuurstenen vloer in een levendig grijs strepenpatroon beslaat de hele ruimte op niveau -1 en sluit aan op het lichtgrijs van de natuurstenen gevels. Ook op de begane grond is deze natuursteen toegepast in de vorm van een brede strook rondom de balustrades. De nieuwe balustrades zijn van glas zodat er meer zicht op de benedenruimte is.

Energiezuinige verlichting

Nieuwe energiezuinige verlichting draagt met haar aangename kleurbeeld en lichtverdeling bij aan de levendige sfeer. De gevels zijn voorzien van indirecte algemene verlichting terwijl de verblijfsplekken door directe verlichting vanuit de overkapping worden uitgelicht.

Door de intensieve samenwerking tussen architect en ontwerpbureau is een samenhangend geheel ontstaan, passend bij het gebouw en de omgeving.

Projectgegevens

Opdrachtgever Aberdeen European Balanced Property Fund
Oorspronkelijk ontwerp Oscar Tusquets, 1998
Ontwerp herinrichting Blom&Moors ism het LUX Lab (verlichting) bureau Oslo (beplantingsadvies)
Ontwerp gevelpuien VOCUS architecten bv BNA 2014-2015
Uitvoering Boksman Bouwbedrijf BV., Grijsen park en straatdesign bv. (straatmeubilair,) Armada Janse (gevelarmaturen), diz (infozuilen).

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie