Hidden Village

Hidden Village

Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-04-2019

Aan de Sneephof 5 in Den Haag heeft de gemeente 6 kavels uitgegeven voor vrijstaande woningen die in particulier opdrachtgeverschap gebouwd dienen te worden. Hidden Village, een ontwerp van Global Architects vertoont een dualiteit in het concept. Aan de ene kant ligt de hedendaags vormgegeven woning verborgen tussen een dorp van traditionele woningen, en aan de andere kant is de indeling van de woning geïnspireerd op het concept van een dorp.

Open vide

Global Architects heeft binnen een heldere dakvorm een levendig interieur landschap ontworpen, met het concept van een dorp. Het gehele programma heeft een relatie met een open vide, welke gekenmerkt wordt door een speelse compositie van daklichten en verschillende functionele volumes die deze ruimten insteken. De functionele indeling van de woning bestaat uit een dienende kern in het hart van de woning. Rond deze kern liggen de verblijfsruimtes die uitkomen in een vide. Aan de vide zit een balkon, vanuit de slaapkamers en badkamer op de verdieping zijn er interne ramen, die dit concept extra versterken.

Exterieur en interieur op elkaar afgestemd

Hidden Village is door Global Architects ontworpen als totaalconcept waarbij het exterieur, interieur en het ontwerp van de buitenruimte volledig op elkaar zijn afgestemd en elkaar versterken.

Lamellen Western Red Cedar

De woning is gebouwd met elementen van Passief bouwblok. Als gevelbekleding is spuitkurk toegepast. Dit ecologisch verantwoorde product geeft de woning een eigentijdse uitstraling in combinatie met donkergrijze aluminium kozijnen met triple glas en vergrijsd houten lamellen van Western Red Cedar.

Duurzaam

De funderingsvloer is een hectar vloer, welke koudebrug vrij is en in combinatie met Passief bouwblokken een gesloten isolerende schil vormt. Dit in combinatie met een luchtwarmtepomp, 18 pv-panelen en een WTW-installatie zorgt ervoor dat dit huis nul-op-de-meter  heeft en extreem duurzaam is. De woning wordt gekenmerkt door een hedendaags minimalistische vormgeving, en veel daglicht.

Projectgegevens

Naam project Hidden Village
Locatie Sneephof 5, Den Haag
Architectenbureau Global Architects
Projectarchitect Arthur S. Nuss, Tomas Beranek, Ivo Oosterbaan
Opdrachtgever(s) Particulier
Start bouw 2018
Bruto vloeroppervlakte 170 m²
Bruto inhoud 630 m³
Beeld Nikolas Margaritis

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.