Hotel Udens Duyn

Hotel Udens Duyn

Door: Petra Starink | 12-05-2014

Hotel Udens Duyn in Uden is ontworpen door de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs  (dJGA). Het hotel biedt een luxe omgeving waar mensen in alle rust kunnen verblijven en herstellen. Het hotel heeft 55 kamers.

Udens Duyn is toegankelijk voor gasten  met een zorgvraag en gasten die gewoon van rust en ruimte willen genieten. Udens Duyn ligt op steenworp afstand van het natuurgebied De Maashorst. Voor Uden-noord is een gebiedsvisie ontwikkeld met een centrale strip. Hotel Uden is ontworpen aan de noordboulevard van deze strip.

Natuur als inspiratiebron

De Jong Gortemaker Algra ontwierp het hotel als een ingetogen volume waarbij de focus van de bezoeker naar de binnenwereld wordt getrokken. Een centrale binnenwereld in gewelfde vorm verbindt de verschillende niveaus en refereert aan een canyon waarbij licht van boven en vloeiende lijnen de ruimte vormgeven. Op de begane grond en 1e verdieping is de binnenruimte verbonden met de noord- en zuidgevel. In het dak zijn openingen opgenomen die daglicht tot diep in de ruimte laten vallen. Het natuurgebied de Maashorst met de zandduinen van Bedaf is gebruikt als inspiratiebron voor het ontwerp. Rustige en natuurlijke elementen zijn in het hotel toegepast. De natuurlijke materialen die zijn gebruikt sluiten aan op de landelijke omgeving.

Verbinding met ziekenhuis

Udens Duyn is ingericht als een viersterrenhotel. Het hotel beschikt over een receptie met lounge, restaurant, revalidatieruimten, fitness, sportcafé en vergaderruimten. De aanpassingen voor mindervaliden zijn in het gehele hotel aan het zicht onttrokken. Het hotelconcept staat los van  het zorgaspect en  is er ‘onzichtbare zorg’ aanwezig.. Achter de liften op de begane grond liggen de serviceruimten, de personeelsvoorzieningen en de logistieke ruimte t.b.v. het personeel. Alle revalidatiefaciliteiten zijn op de eerste verdieping.

Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich de hotelkamers. Op de 2e verdieping is een verbinding met het ziekenhuis, voor het geval er een spoedopname noodzakelijk is. De Jong Gortemaker Algra architecten  heeft ook het naastgelegen ziekenhuis Bernhoven  ontworpen.  Hotel Udens Duyn is een initiatief van BrabantZorg, BrabantWonen, Bernhoven en revalidatieorganisatie Tolbrug.

Projectgegevens

Locatie Annaboulevard 6, Uden
Omvang 6403 m2
Opdrachtgever Zorggroep Brabant
Adviseurs Constructie Tielemans bouwconstructies B.V.
Interieur de Jong Gortemaker Algra Architecten
Installaties Nelissen ingenieursbureau B.V.
Doorlooptijd 2009-2013
Functie Hotels
Status Opgeleverd

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.