Huiselijkheid in Fortune Bar WTC Schiphol

Huiselijkheid in Fortune Bar WTC Schiphol

Door: Petra Starink | 26-07-2016

De openbare ruimte van het World Trade Center (WTC) Schiphol Airport is vernieuwd. De Fortune Bar, deHospitality Desk, de herinrichting van hotspots en de toiletgroepen hebben een upgrade gekregen. De uitstraling is eigentijds, hip en huiselijk groen. D/DOCK is  verantwoordelijk voor het interieurontwerp samen met  Schiphol Real Estate (SRE) en CBRE Global Investors

Blikvanger in de entree van het WTC is een greenwall van mos met de kenmerkende Schipholtoren. Boven aan de roltrap is de vernieuwde Hospitality Desk te vinden en aan de rechterzijde krijgen bezoekers een kijkje in de keuken van de Fortune Bar. In de avond verandert deze ruimte in een hippe (cocktail) bar.

Roomdividers

Inspiratie voor het ‘Fortune’ concept is het najagen en toewensen van geluk. Dit concept is op verschillende manieren terug te vinden in de gehele bar; met roomdividers waarin verschillende gelukselementen zijn te vinden, de bonsai boom en met de schilderijen die een historisch verhaal vertellen. Je kunt gaan zitten bij de knisperende haard of plaatsnemen aan de leestafel. Blikvanger in de ruimte is de verlichting boven de bar en de leestafel. De in het oog springende lichtontwerpen geven de ruimte sfeer. D/Dock heeft samen met Studio Rublek aan het lichtplan gewerkt.

Grafische lichtbakens

Ook de ‘way finding’ van de acht torens is sterk verbeterd. Elke liftlobby is door middel van grafische lichtbakens en sterk verlichte plafonds goed te vinden en geeft door een groot verschil in lichtintensiteit de nodige belevingsvariatie. De herontwikkeling is uitgevoerd op de derde verdieping van WTC Schiphol Airport, op verzoek van en in samenspraak met de huurders.

Projectgegevens

Naam project World Trade center (WTC) Schiphol Airport
Locatie Schiphol
Opdrachtgever(s) SRE / CBRE
Interieurontwerper D/DOCK
Oplevering 2016
Bruto vloeroppervlakte 650 m2 m²
Beeld Anne Noor

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.