Kantoorgebouw HANDEL Amsterdam

Kantoorgebouw HANDEL Amsterdam

Door: Petra Starink | 06-01-2016

In Amsterdam is het kantoorgebouw HANDEL naar een ontwerp van MONK architecten eind 2015 opgeleverd. Het kantoorgebouw ligt op de Zuidas, in de parkzone aan de zuidzijde van de Fred. Roeskestraat met aan de achterzijde begraafplaats Buitenveldert.

Het kleinschalige kantoorpand bestaat uit drie paviljoens waarin diverse bedrijven zijn gehuisvest. Alle bedrijven zijn werkzaam in de financiële sector en kiezen bewust voor kleinschaligheid.

Corian gevelpanelen

De drie paviljoens zijn bekleed met Corian gevelpanelen en hebben grote raamopeningen met structurele beglazing. In tegenstelling tot de zakelijke buitenkant, heeft het interieur van de paviljoens een huiselijke sfeer door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals de zichtbare gelamineerde houten kolommen en liggers.

Paviljoen van leisteen

Het paviljoen van leisteen, bovenop de parkeergarage, fungeert als hoofdentree en biedt ruimte aan de brasserie die openbaar toegankelijk is en fungeert als een verlengstuk naar de buurt. De aorta, die bestaat uit twee taps toelopende betonnen schijven aan de achterzijde van het gebouw, verbindt de verschillende private paviljoens en faciliteert een pantry, vergader- en loungeplekken voor gezamenlijk gebruik. Dit is de plek om elkaar te ontmoeten.

Projectgegevens

LocatieFred. Roeskestraat 95-97, Amsterdam
OntwerpMONK architecten BNA Utrecht
Oppervlakte2450 m² BVO (excl parkeergarage)
Ogeleverd2015
OpdrachtgeverAll-in Real Estate i.s.m. Being Development B.V
AannemerBebouw Midreth B.V., Mijdrecht
Adviseur constructiePieters Bouwtechniek, Utrecht
Adviseur installatiesIngenieursburo Linssen, Amsterdam
InterieurAll-In Living & MONK architecten
FotografiePeter Cuypers
ProgrammaKantoorgebouw met openbare brasserie

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.