Klassieke metselwerkdetails voor Klaverblad Verzekeringen

Klassieke metselwerkdetails voor Klaverblad Verzekeringen

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2006

Projectgegevens

OntwerpteamKOW Architectuur, Den Haag
OpdrachtgeverKlaverblad verzekeringen, Zoetermeer
HoofdaannemerHeijmerink Bouw Utrecht
OpleveringDecember 2004
Bruto vloeroppervlak12.950 m2
Bruto inhoud 42.000 m3
Bouwsom€ 15.600.000 incl. installaties (€ 5.600.000), excl. inrichting en BTW

Adviseurs
Adviseur ConstructieBroersma, Den Haag
Adviseur Installaties Valstar Simonis
Adviseur Bouwfysica en akoestiek Peutz & Associés
Adviseur BouwmanagementStevens en Van Dijck
Leveranciers
Leverancier Aluminium puienHermeta Gevelbouw, Asperen
Leverancier Prefab betonskeletVan Dijk Beton, Hardinxveld-Giessendam
Leverancier GlaskappenBrakel Atmos, Uden
TekstPeter Visser
Foto'sGer van der Vlugt

Tussen deze twee ingangen van het kantoor voor Klaverblad verzekeringen in Zoetermeer ligt het grote atrium, met liften en trappen. De aan het atrium grenzende kantoren hebben Franse balkons. Dit in combinatie met de glazen kap en buitengevels, geeft het geheel een buitengevoel. Een tweede kleiner atrium met wit gestucte wanden doet dienst als bedrijfsrestaurant.
De vormgeving van het gebouw in rode baksteen is strak en sober, maar daar staat tegenover dat de werkruimte per werknemer royaal is, ruim boven de arbo-norm. Een verzekeraar weet als geen ander dat goede werkomstandigheden het ziekteverzuim kunnen verminderen.

De onderste twee lagen van het gebouw zijn gereserveerd voor de parkeergarage en fietsenstalling. Door het niveauverschil tussen de twee straten waar het gebouw tussen ligt is de bovenste parkeerlaag aan de Ierlandlaan niet ondergronds. Roosters in de gevel zorgen hier voor de ventilatie. Op dit niveau is ook de ingang aan de Ierlandlaan gesitueerd, binnen voert een brede trap naar het begane grondniveau.
De kantoorverdiepingen zijn vrij indeelbaar rond de patio’s. De bovenste verdieping is iets teruggelegd en grotendeels in glas uitgevoerd. Op deze wijze heeft de architect voorkomen dat het gebouw aan de bovenkant te abrupt zou eindigen.

     

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.