Kleurrijke dynamische werkomgeving

Kleurrijke dynamische werkomgeving

Door: Petra Starink | 20-04-2015

Ex Interiors heeft voor het hoofdkantoor van ALD Automotive in Hoofddorp een bijzonder interieur ontworpen. Mobiliteit, verbinden, inspireren, en ontmoeten en bewegen waren de thema’s  voor het ontwerp.

 

Ex Interiors transformeerde met een beperkt aantal ruimtelijke ingrepen het bestaande kantoor tot een dynamische werkomgeving. De entree is verplaatst naar het midden van de bouwvolume en de bezoeker komt nu direct in de kern van het kantoor. Links van de entree is het Mobility Experience Centre, bezoekers kunnen via een AV carrousel van 19 schermen een 360 garden visuele ervaring ondergaan. Ex Interiors ontwierp dit samen met Tinker Imagineers.

Blauwe jute omhulde doos

In het verlengde van de entree zijn de ontvangstbalies te vinden, daarachter de werkvloeren en rechts de koffiecorner en restaurant. In dit ontmoetingsgebied hangt een energieke sfeer die door de sprekende kleuren van de wanden wordt versterkt. Een met blauw jute omhulde doos is centraal gesitueerd en snijdt door drie bouwlagen. Een trap midden in de doos bevordert de interne ontmoeting en verbindt het gebied op de begane grond met de twee bovenliggende werkvloeren.

Dynamiek in het interieur

De werkvloeren zijn in duidelijke zones ingedeeld. In de doos  bevinden zich de verschillende typen gesloten  overlegplekken. Deze hebben aan één zijde een volledig transparante wand. De tegenoverliggende wand is tot tweederde vanaf de grond voorzien van glas. In de middenzone  bevindt zich een pantry.  Dit is het ontmoetingpunt van de werkvloer. Aan de gevel zijn de permanente, individuele werkplekken gesitueerd. Deze krijgen veel daglicht en zijn volgens een streng ritme ingedeeld. Op de koppen van de werkvloer liggen concentratie werkplekken. Omdat de doos op de verdiepingen hier en daar verspringt ontstaat er binnen deze heldere indeling, dynamiek in het interieurbeeld.

De uitgesproken kleuren van begane grond zijn op de werkvloeren voortgezet. Warm rood, blauw en paars vormen op de verdieping het palet. Deze kleuren zijn zichtbaar op de wanden en komen in verschillende gradaties terug in het speciaal voor dit project ontworpen tapijt. Het tapijt accentueert de locatie van de individuele werkplekken en legt de visuele relatie met de gesloten overlegplekken in de doos.

Projectgegevens

Fotografie Alexander van Berge
Interieurarchitect Ex Interiors
Mobility Experience Centre Ex Interiors en Tinker Imagineers
Locatie Hoeksteen 60, Hoofddorp
Ontwerp-oplevering december 2013 - september 2014
Aannnemer Intermontage
Interieurbouw IBP Interieurbouw
Projectmanagement Conclusion
Licht advies Arpalight
Horeca advies Vijverborgh
Leverancier los meubilair !Pet
Leverancier tapijt Desso
Opdrachtgever ALD Automotive

Gerelateerd

Tags: , , ,