Kleurrijke glazen gevel Dorpshuis Duivendrecht

Kleurrijke glazen gevel Dorpshuis Duivendrecht

Door: Petra Starink | 13-06-2016

Het nieuwe Dorpshuis Duivendrecht ontworpen door Flim architecten is tegen de bestaande sporthal aangebouwd en ligt aan het Dorpsplein. De kleurrijke glasdelen in de gevel zijn door de omliggende gebouwen overgenomen. Het gebouw straalt een fris en herkenbaar beeld uit.

Multifunctionele ontmoetingsruimte

Centraal in het plan staat de multifunctionele ontmoetingsruimte, deze grenst aan het Dorpsplein en vormt de schakel met de verschillende functies in het dorpshuis. De ruimte is op diverse manieren uit te breiden en te schakelen en daardoor maximaal inzetbaar. De expositieruimte verbindt de 2 gangen met elkaar en vormt zo ook stedenbouwkundig een verbinding. Diverse doorzichten versterken de verbindende functie. Twee overstekken markeren de overgang tussen binnen en buiten. Grote, op het noorden gerichte daklichten zorgen voor een prettige lichtinval.

Gevel in glas uitgevoerd

De gevel is volledig in glas uitgevoerd. De dakrand van de overstekken is 1,5 meter hoog en afgewerkt met verticaal toegepaste delen van gerecycled kunststof. De kleuren verwijzen naar de bomen in de omgeving. De ritmiek van de gevel is doorgezet voor de bestaande sporthal en verbindt de 2 gebouwdelen. Ook binnen is de verbinding met de sporthal gemaakt en is er vanuit de ontmoetingsruimte zicht op de sporters. Het interieur zoals de maatwerkmeubels voor de bibliotheek, vormde een onderdeel van de ontwerpopgave.

Projectgegevens

Naam projectDorpshuis Duivendrecht
LocatieDorpsplein 60, Duivendrecht
Programma/functieDorpshuis/mfa
ArchitectenbureauFlim architecten
ProjectarchitectDianne Maas-Flim, Martijn Woldring
Opdrachtgever(s)Gemeente Ouder Amstel
HoofdaannemerSlocker Bouw Almere bv
Adviseur constructieBekker & Stroband bv
Adviseur installatiesInvent, Installatie w+s: Installatietechniek C. de Boer  
Oplevering2015
Bruto vloeroppervlakte1000m2 m²
Totale stichtingskosten€ 1,3 miljoen
BeeldStijn Poelstra

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.