Modewinkel Credo, Den Haag

Modewinkel Credo, Den Haag

Project
Door: Petra Starink | 18-08-2014

In de Hoogstraat 27 in Den Haag heeft stef van akkeren Architectuur+Advies  een winkel met kantoor en magazijnen verbouwd en uitgebreid. De nieuwe modezaak Credo omvat de verbouwing/vernieuwing van het voorhuis  en nieuwbouw van het achterhuis.

stef van akkeren Architectuur +Advies heeft in de Hoogstraat 27 in Den Haag  een winkelpand verbouwd en uitgebreid. Het betreft een combinatie van ver(nieuw)bouw van het voorhuis en een volledig nieuw gebouwd achterhuis.

Op de begane grond en verdieping van het voorhuis, het souterrain en de entresol is 340 m2 winkeloppervlakte gecreëerd. De voorbouw is volledig gestript en in de kelder en op de 3e verdieping van het woonhuis zijn magazijnen gevestigd. In de straat-en achtergevel van het voorhuis zijn immense stalen portalen aangebracht om ruimtelijke openingen te creëren.

Glazen kap met stalen liggers

De volglas gevel is uitgevoerd door Octatube Delft. De verbinding tussen voor en achterhuis is verbonden met een glazen kap met stalen liggers. Het doorlopende gebogen trappenhuis onder het glazen dak verbindt de winkellagen. Het lichte en rustige interieur zorgt voor een bijzondere uitstraling. De uitstraling van de winkelgevel is in de avond spectaculair, omdat de glazen gevel met kunstlicht is aangelicht en een doorkijkje geeft in de winkel.
Het ontwerp en de planvoorbereiding zijn in een samenwerking met de huurder van het pand tot stand gekomen. Jacques Elkhuizen heeft gezorgd voor het winkelinterieur.

Projectgegevens

LocatieHoogstraat 27, Den Haag
OpdrachtgeverVastned Retail Nederland BV
HuurderCredo Mannen
Architectstef van akkeren Architectuur + Advies sv|AA
WinkelinterieurJacques Elkhuizen
AannemerKremers van Reeuwijk BV
Glazen vinnengevelOctatube Services BV
ConstructeurIngenieursbureau Broersma
Fotografiestef van akkeren Architectuur

Gerelateerd

Tags: , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.