Mulderblauw transformeert bankgebouw naar hip hotel

Mulderblauw transformeert bankgebouw naar hip hotel

Door: Petra Starink | 31-10-2017

Mulderblauw architecten transformeert een voormalig bankgebouw aan het Noordeinde 33 in Den Haag naar een boetiekhotel. In het pand komt een vestiging van Hotel Indigo, het lifestyle brand van InterContinental Hotels Group. Het monumentale pand bevat veel karakteristieke elementen en ambachtelijke details.

Transformatie

Het pand dateert uit 1884 en heeft een geschiedenis als agentschap van De
Nederlandsche Bank. Veel originele elementen zijn nog aanwezig. Een hoofdkluis, glas-in-lood ramen, natuurstenen tegels, plinten en vensterbanken zijn onderdelen waar tijdens het ontwerp rekening mee gehouden is.

Beschermd stadsgezicht

Het huidige gebouw bestaat uit drie delen, die middels het optrekken van een nieuwe, art deco gevel tussen 1925 en 1927 tot één geheel zijn gesmeed. De gevels aan de Heulstraat, Noordeinde en Paleisstraat zijn beschermd stadsgezicht. Mulderblauw architecten heeft toestemming gekregen om aan de kant van het Noordeinde een nieuwe historiserende entreedeur te maken.

Bronskleurige vliesgevel

Aan de achterzijde van het gebouw is een opbouw van twee verdiepingen gemaakt. Deze nieuwe toevoeging is opgebouwd uit een bronskleurige vliesgevel die in materiaal aansluit op de bestaande, bronzen kozijnen.
Dankzij de uitzonderlijk hoge verdiepingshoogten op de begane grond was het mogelijk om entresol kamers op te nemen in het ontwerp. Deze kamers hebben een tussenverdieping, waarbij het slaapgedeelte zich op de hoger gelegen verdieping bevindt en uitkijkt op de volledig hoge vide. De oplevering van het hotel staat gepland voor december 2017.

Projectgegevens

Naam project Hotel Indigo Den Haag
Locatie Noordeinde 33, Den Haag
Programma/functie 63 kamers
Architectenbureau Mulderblauw architecten
Opdrachtgever(s) Borealis Hotel Group
Interieurontwerper Hugo interieurvormgeving
Oplevering december 2017
Bruto vloeroppervlakte 3.600 m²
Beeld Muriel Janssen

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.