Mulderblauw transformeert kantoor tot Ibis budget hotel

Mulderblauw transformeert kantoor tot Ibis budget hotel

Door: Petra Starink | 20-11-2017

Mulderblauw architecten transformeerde een bestaand kantoorpand aan de rand van Amstelveen naar een hotel. In het gebouw met 14 verdiepingen is het flagship hotel voor de nieuwe vormgeving van ibis budget gevestigd. In dit pand paste Mulderblauw 314 kamers in, en ontwierp  de publieke ruimten conform de nieuwe standaarden van ibis budget.

Ontwerp kamers

Ibis budget Amsterdam City South is het eerste hotel ter wereld waar het nieuwe kamerontwerp van ibis budget is gerealiseerd. In dit ontwerp wordt de kamer beschouwd als een cocon: bijzonder compacte ruimtes die zeer comfortabel zijn, doordat de gast wordt voorzien van allerhande benodigdheden voor een aangename overnachting. Door slim kleurgebruik en een speels lijnenspel hebben de kamers een eigentijdse uitstraling gekregen en worden deze tevens optisch vergroot.

Kamers met eigentijdse uitstraling

Het bestaande gebouw kent op de veertiende verdieping een afwijkende ruimte waar een unieke kamer is gerealiseerd. Mulderblauw architecten ontwierp voor deze ronde, dubbelhoge kamer een stapelbed van vijf bedden hoog, dat door middel van een trappensysteem haaks omhoog slingert. Elke slaapplek biedt indrukwekkend uitzicht. Dankzij het kunstwerk van graffiti-artiest Eelco van den Berg heeft de kamer een unieke en eigentijdse uitstraling gekregen.

Gameroom in hart van gebouw

De publieke ruimten zijn voor een groot deel ontworpen naar de nieuwe standaarden van ibis budget. In samenwerking met Accor is  dit ontwerp uitgebreid, met een aantal nieuwe graphics en een exclusieve game room in het hart van het gebouw. In deze ruimte staan arcadekasten, een tafeltennistafel en een tafelvoetbaltafel voor 8 personen. Deze ruimte met heldere kleuren en schuine lijnen sluit aan op de stijl van de kamers en de andere publieke ruimten. Het gebruik van neonbuizen als verlichting accentueert de functie van de gameroom.

Het hotel heeft een gunstige ligging dicht bij de Zuidas en Rai Exhibition Centre.

Projectgegevens

Naam project Ibis budget Amsterdam City South
Locatie Professor J.H. Bavincklaan 1, Amstelveen
Programma/functie Hotel met 314 hotelkamers
Architectenbureau Mulderblauw architecten
Opdrachtgever(s) Borealis Hotel Group
Bruto vloeroppervlakte 12.491 m²
Beeld Muriel Janssen

 

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.