Natuurlijke elementen in Novotel Hoofddorp

Natuurlijke elementen in Novotel Hoofddorp

Door: Petra Starink | 03-05-2016

Mulderblauw architecten heeft het ontwerp gemaakt voor het interieur en exterieur van het Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Uitgangspunten voor het ontwerp waren authenticiteit in de vorm van eerlijke materialen en natuurlijke elementen. Voor de gevel zijn speciale cradle-to cradle tegels ontwikkeld. De print op de tegels geeft op een abstracte wijze riet weer, een verwijzing naar de Haarlemmermeerpolder.

Blauwstaal, beton en hout

Het thema natuur en een informele opzet waren leidend voor het nieuwe concept van de publieke ruimte. Het thema natuur komt terug in het eerlijke materiaalgebruik van blauwstaal, beton, en hout. De entree van het hotel wordt gekenmerkt door een houten luifel waarvan de latten van buiten naar binnen doorlopen. Onder de doorlopende pui is een bar gevestigd om de interactie tussen het hotel en het omliggende gebied te stimuleren.

Atrium met tree of life

De verschillende functies op de begane grond zijn tot één dynamische multifunctionele ruimte gesmeed. De receptiebalies, food bar, de play area en het gourmet restaurant lopen in elkaar over. Het hart van deze ruimte is het atrium met de “tree of life”, een blikvanger en belangrijk element in de nieuwe generatie Novotels.

Tegen de wand van de open keuken is een wandmeubel gevuld met herkenbare Nederlandse producten. Deze centrale ruimte is verrijkt door de dakramen en is zo gepositioneerd dat de overige functies er omheen gegroepeerd zijn. Vanuit het atrium richting het terras wordt de ruimte lager en intiemer. Hier bevindt zich onder andere de play area, een interactieve ruimte met een tafelvoetbal, spelcomputer en speels meubilair voor kinderen. Op de eerste verdieping liggen de vergader en conferentieruimten. Ze zijn informeler van sfeer door het gebruik van huiselijke elementen zoals een pantry, keukentafels, comfortabele fauteuils en staande lampen.

Nederlands tintje

De publieke ruimtes hebben een Nederlands tintje gekregen in de vorm van artwork. In samenwerking met een grafisch vormgever hebben beelden uit de Rijkscollectie een moderne vertaalslag gekregen. Beelden uit de collectie zijn vergroot of vervormd en geprojecteerd op tapijten en wanden.

Het Novotel Amsterdam Schiphol Airport ligt in Park 20|20 op loopafstand van station Hoofddorp

Projectgegevens

Naam project Novotel Amsterdam Schiphol Airport
Locatie Taurusavenue 12, Hoofddorp
Programma/functie 314 kamers, 17.239 m2 hotel, 446 m2 patio
Architectenbureau Mulderblauw architecten
Opdrachtgever(s) EFD Partners
Oplevering december 2015
Beeld Abaca Corporate/Barbara Zonzin, Studio Gregor, Melanie Weij & Muriel

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.