Nieuwe afstudeerrichting Binnenhuisarchitectuur

Nieuwe afstudeerrichting Binnenhuisarchitectuur

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-03-2009

De opleiding Bouwkunde van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden biedt met ingang van het nieuwe studiejaar 2009-2010, Binnenhuisarchitectuur aan als studierichting.

Studenten die de opleiding Bouwkunde volgen, kunnen vanaf 1 september 2009 Binnenhuisarchitectuur als specialisatie kiezen. Mevrouw Drs. Soon Hee Santema afdelingshoofd Built Environment: “Vanuit het werkveld kregen we signalen dat er behoefte is aan technisch geschoolde mensen in combinatie met creativiteit. Het vak van binnenhuisarchitect is echt in ontwikkeling. Vroeger lag het accent vooral op decoreren van interieurs, maar het is uitgegroeid tot een beroep waarbij naast vormgeving en creativiteit ook bouwkundige kennis vereist is. Onze afstudeerrichting is een unieke combinatie van gedegen technische kennis en vormgeving.”

Binnen de specialisatie Binnenhuisarchitectuur leren studenten over de geschiedenis en de theorie van de binnenhuisarchitectuur, architectuur in z’n algemeenheid en aanverwante kunstvormen. Naast deze benodigde creatieve vakkennis, besteedt de nieuwe studierichting ook aandacht aan het bouwkundige aspect. Dat is direct het unieke van de opleiding: studenten verwerven technische kennis én er is aandacht voor het creatieve aspect.

     

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.