Nostalgisch interieur Bakbar

Nostalgisch interieur Bakbar

Door: Petra Starink | 12-11-2013

In het Modekwartier in Arnhem bevindt zich de Bakbar. Het interieur van  de winkel met kookbenodigheden is een ontwerp van Rogier Sterk in samenwerking met Saakje Visser. De winkel is ontstaan vanuit een passie voor het maken van echt authentiek ruig banket.

De winkel bevindt zich aan de Klarendalseweg 434 in Arnhem. Ruig en nostalgisch, dat was de sfeer waar Bakbar op zoek naar was voor de inrichting van het interieur. De kruidenierszaak van vroeger is gekozen als inspiratie voor eenvoudige, ruwe materialen. De winkel heeft een betonnen vloer, de muren zijn tot het plafond toe gevuld met kruidenierskasten en de kasten staan vol met handgeschilderde aardewerk tegeltjes. De verlichting is verwerkt in de afzuigbuizen die aan het plafond hangen, als bezoeker krijg je hierdoor het gevoel dat je een buurtsuper uit de jaren 30 binnenstapt.

Langs de muren zijn houten kasten neergezet, zelfs het deurkozijn is weggewerkt in de kast. De muren zijn behangen met zwart/wit behang waarop afbeeldingen staan van winkelschappen uit de jaren 30. Het keukenblok staat in het midden van de winkel, het hart waar het allemaal om draait. Het interieurontwerp vormt een warme en passende achtergrond. Er worden DIY (do it yourself) pakketten verkocht waarmee je  in een handomdraai zelf taarten en koekjes kunt maken. De ingrediënten komen van lokale producenten uit de omgeving.

Ontwerpen van complete interieurs

Ontwerper Rogier Sterk studeerde Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool en 3D design aan de kunstacademie Artez in Arnhem. Nadat Rogier jarenlang producten en verlichting voor interieurs heeft ontworpen is hij inmiddels overgegaan op het ontwerpen voor complete interieurs. Hij heeft o.a. interieurs ontworpen voor het restaurant van Rijnstate ziekenhuis in Velp, en de wijnbar Vinvin in Utrecht. Andere opdrachtgevers zijn ROC van Amsterdam en ATAG.

Rogier ziet het als een uitdaging om de visie van de opdrachtgever en de kenmerken van een ruimte te vertalen in een unieke beleving van de omgeving.

Projectgegevens

Locatie Klarendalseweg 434, Arnhem
Ontwerp Rogier Sterk, Saakje Visser
Opdrachtgever Bakbar
Oplevering juni/juli 2013
Fotografie Masha Bakker, Hanne van der Woude

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.