Onregelmatige houten bekleding voor rustiek tuinhuis

Onregelmatige houten bekleding voor rustiek tuinhuis

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2006

Projectgegevens

ArchitectN2 Architecten, Rotterdam
Opdrachtgeverde heer en mevrouw van Zoelen, Rotterdam
Hoofdaannemer en meubelmakerErik van Heiningen, Steenbergen
Adviseur ConstructiesBaas, Rotterdam
Opleveringapril 2003
Bruto inhoud42 m3
Bruto vloeroppervlak14 m2
Totale stichtingskosten€ 14.000, excl. BTW
TekstPeter Visser
Foto'sN2 Architecten, Rotterdam

Het is grotendeels opgebouwd uit hout, inclusief de vier funderingspalen, en heeft aan de zuidzijde een strook ramen en aan de noordzijde een glazen schuifpui. Het huisje is afgedekt met een metalen dak.

De gevels volgen de erfgrenzen, waardoor er sprake is van optimaal ruimtegebruik. Door de trapeziumvorm ontstaan er geen loze restruimten. Omdat de tuin op het zuiden ligt, is gekozen voor een hoge gevel aan de achterzijde en een lage aan de tuinzijde. De combinatie met de hoge ramenstrook in de zuidgevel zorgt voor voldoende licht in het tuinhuis voor gebruik als schildersatelier. Door deze vorm kan er tevens zoveel mogelijk zonlicht in de tuin komen.
Het tuinhuis is grotendeels geprefabriceerd, inclusief de kasten, en gemaakt door de timmerman die ook de aannemer was. De gevelafwerking met latten in drie verschillende breedtes geeft het tuinhuis een speels en rustiek uiterlijk. Heel anders dan een kant en klare blokhut.

     

Gerelateerd

Tags:
  1. Eric v heiningen

    Het blijft een mooi werkstuk van mij daar ben ik trots op . Www heicobouw.nl

    Reageer

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.