Ontwerp nieuw onderwijsgebouw MY college Spijkenisse

Ontwerp nieuw onderwijsgebouw MY college Spijkenisse

Door: Petra Starink | 09-11-2020

Het winnende ontwerp voor het nieuwe onderwijsgebouw voor MY college in Spijkenisse is gemaakt door Christensen & Co en NEXT architects. De samenwerking bevorderde de creativiteit  en energie door de kennis en middelen van beide architectenbureaus samen te brengen in een duurzame visie en ontwerp voor het college. Het schoolgebouw is zo ontworpen dat de leerlingen hun talenten en vaardigheden kunnen ontdekken en een nauwe band met de samenleving hebben.

Leeromgeving op basis van het architectonische concept

“We hebben een leeromgeving gecreëerd op basis van het architectonische concept van No Dead Ends, dat ideaal is voor interactie tussen leerlingen. In de centrale Learning Loop definiëren we verschillende focusniveaus, zodat leerlingen ruimtes kunnen vinden die overeenkomen met hun concentratievereisten” zegt Mikkel Hermann Sørensen, architect en partner van Christensen & Co Architects.

MY college

De leeromgeving van MY college omvat drie overkoepelende typologieën om te leren: MY BASE, bestaande uit theorielokalen en co-creatie van oefenruimtes voor grote groepen, MY SQUARE biedt leerpleinen en gangen om interactie tussen leerlingen te bevorderen, en MY CAVE biedt privéstudiekamers en rustige plekken voor de mogelijkheid tot terugtrekken en concentratie. In de algemene structuur is de duidelijke plattegrond essentieel voor dit project, het leidt de studenten naar de klaslokalen en geeft de docenten een onbelemmerd overzicht over het gebouw.

Veel daglicht

Het gebouw heeft aan alle kanten een samenhangende indeling door gebruik te maken van de houten lamellen, met de onafgesloten gevel is er veel ruimte voor daglicht in het gebouw. MY college is ontworpen met oog voor het programma en de context, de gymnastiekzaal is in het hoogste volume geplaatst en biedt een centraal brandpunt in het stedelijk landschap.

HEVO begeleidt de bouw van MY college als projectmanager. Naar verwachting wordt het project in 2023 opgeleverd.

Projectgegevens

Naam project MY college
Locatie Spijkenisse
Programma/functie Onderwijsgebouw
Architectenbureau NEXT Architects
Projectteam Bart Reuser, Marijn Schenk, Michel Schreinemachers, Joost Lemmens, Oihane García, Edo Bakovic
Opdrachtgever(s) Onderwijsgroep Galilei
Bruto vloeroppervlakte 4.150 m2 m²

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.