Paviljoen The Traveller sluit naadloos aan op omgeving

Paviljoen The Traveller sluit naadloos aan op omgeving

Door: d.vancapelleveen | 11-12-2019

Gelegen in de sterk ontwikkelende wijk Amsterdam Zuidoost, is dit nieuwe paviljoen bedoeld als een inspirerende en stimulerende plek voor ING medewerkers, buurtbewoners, studenten, ondernemers en bezoekers. Het team van de succesvolle restaurants Visaandeschelde en The Roast Room opende er afgelopen donderdag het nieuwe concept The Traveller. Het restaurant zal een essentiële rol gaan spelen in dit snel veranderende en opkomende gebied van Amsterdam en vormt het hart van innovatiedistrict Cumulus Park. Het paviljoen is ontworpen door Powerhouse Company, in opdracht van EDGE en G&S Vastgoed, in samenwerking met ING.

De zachte, alzijdige vorm en de synergie met het omliggende park kenmerken het paviljoen. Powerhouse Company heeft gewerkt met een mix van subtiele en heldere gebaren. Het resultaat is een moderne en tijdloze esthetiek in combinatie met een dynamiek van verschillende hoogtes en de toepassing van rijke kleuren en materialen. Door middel van een nauwkeurige aansluiting op het landschap (oplevering begin 2020) is het paviljoen in harmonie met de omgeving. De aansluiting op de diverse landschapsniveaus en de groene Tichelaar tegels op de noord- en oostgevel dragen daaraan bij. Ook het houten plafond en de betonnen traptreden die van binnen naar buiten doorlopen versterken de verbinding met de omgeving.

Naadloze aansluiting op omgeving

De keuken met authentieke gerechten uit de hele wereld is geïnspireerd op de multiculturele sfeer van de wijk. Bezoekers kunnen er elke dag terecht voor ontbijt, lunch en diner. Met een flexibele bovenverdieping faciliteert The Traveller ook multifunctionele programma’s zoals vergaderingen, activiteiten en culturele evenementen. “We hebben het paviljoen zo ontworpen dat het naadloos aansluit op de omgeving,” legt architect en partner Stijn Kemper uit. “Hierdoor ontstaat een dynamische relatie tussen binnen en buiten. De combinatie van een transparante glazen gevel met het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren, zorgt voor een subtiele overgang tussen binnen en buiten. De sterke kleuren en zachte texturen in het interieur zorgen vervolgens voor een intieme binnenruimte met huiselijk comfort.”

Ruimtelijke belevingen

Het paviljoen wordt gekenmerkt door een minimalistische glazen gevel en een sculpturale, vrijstaande houten kern. Doordat dit houten middendeel en de glazen gevel elkaar nergens raken ontstaat er een veelheid van ruimtelijke belevingen, van geborgen tot royaal en open. “De combinatie van openheid in het ontwerp, gecombineerd met een hoogwaardige en vooruitstrevende detaillering is een belangrijk kenmerk van de ambities van Powerhouse Company. Projecten met hospitality en horeca liggen dicht bij de servicegerichte aanpak van ons bureau,” besluit partner Stijn Kemper.

Samenwerking

Powerhouse Company heeft de ontwerpwedstrijd voor het paviljoen in de zomer van 2016 gewonnen. Om het project te realiseren, werkte Powerhouse Company samen met Benthem Crouwel Architects (verantwoordelijk voor het ontwerp van het ING kantoor) en Karres en Brands (landschapsarchitect van buitenruimte gebouw Cedar en stedenbouwkundige van het innovatiedistrict Cumulus Park). Het interieurontwerp van The Traveller is een samenwerking met Studio BvanB en Office RBGV. De projectontwikkelaars waren EDGE en G&S Vastgoed. G&S Bouw heeft het paviljoen gebouwd, en Intera Interieurbouw heeft het restaurant interieur uitgevoerd.

Het innovatiedistrict Cumulus Park is een initiatief van ING in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam (HvA), het ROC en anderen.

Projectgegevens
Locatie: Amsterdam
Initiatiefnemer: ING
Opdrachtgever (Casco paviljoen): EDGE en G&S Vastgoed
Opdrachtgever (Interieur): The Traveller – Michiel Deenik, Neal Valentijn en Jeroen van Brussel
Architect: Powerhouse Company
Interieurontwerp: Powerhouse Company en Studio BvanB in samenwerking met OFFICE RBGV
Partner in charge: Stijn Kemper
Project team: Stijn Kemper, Nanne de Ru, Stefan de Meijer, Robbert Verheij, Gerben Knol, Alex Niemantsverdriet, Bjørn Andreassen, Erwin van Strien, Fernando Diez, Franca Houg, Gert Ververs, Helena Tse, Koen van den Dungen, Lesia Topolnyk, Max Tala Nossin, Melanie Lo, Mike Hansen, Peter Lee, Rafael Zarza García, Thowalfakar Humady
Lichtontwerp: Studio Rublek
Adviseur Constructie: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Adviseur Installaties: Deerns Raadgevende Ingenieurs
Adviseur Bouwfysica & brandveiligheid: DGMR
Adviseur Bouwkosten: Basalt
Projectmanagement interieurontwerp: JOBS Project Management – Jacob den Besten
Aannemer paviljoen: G&S Bouw
Aannemer interieur: Intera Interieurbouw
Oppervlakte: 900m2
Periode: 2016 – 2019

 

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.