Postkantoor Utrecht krijgt glazen gevel

Postkantoor Utrecht krijgt glazen gevel

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-03-2009

Het postkantoor aan de Neude in Utrecht gaat na 2015 verder als rijksmonument met een enorme overkapping van glas aan wat nu de achterkant van het gebouw is. Dat is te zien op de gisteren gepresenteerde ‘artist impression’ van het pand. In het gebouw komen winkels, een hotel en een restaurant, aldus ontwikkelaar ASR Vastgoed.

Het gebouw uit 1924 is beeldbepalend voor de Neude. Dat zal ook niet veranderen, aldus een woordvoerster van ASR Vastgoed. ,,Het is een rijksmonument, dus de voorgevel blijft zoals deze nu is.” De achterkant aan de Oude Gracht wordt de nieuwe hoofdingang van het te ontwikkelen winkelcentrum. Het winkelend publiek kan door het pand heen lopen, waardoor ‘de winkelroutes in de stad worden uitgebreid’.

Bron: ANP

 

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.