Robuuste uitstraling sportcentrum Activum

Robuuste uitstraling sportcentrum Activum

Door: Petra Starink | 20-02-2017

Diederendirrix architectuur en stedenbouw ontwierp het sportcentrum Activum dat in het Bentinckpark in Hoogeveen ligt. De betonnen plint en rode bakstenen gevel geven het open gebouw een robuuste uitstraling.

Het gebouw van 7000 m2 heeft 3 sportzalen, waarvan één NOC*NSF-gecertificeerde topsporthal met 1100 vaste tribuneplaatsen, die met uitschuifbare tribunes zijn uit te breiden tot 2000 plaatsen. De tweede sporthal heeft een tribune met 350 plaatsen en een klimwand. De derde sporthal is een gymzaal, die tijdens evenementen ook gebruikt kan worden voor de overnachting van groepen.

Glazen puien

In het sportcentrum hebben publiek en sporters elk een eigen route. Sporters kunnen via de begane grond de kleedruimtes en sportzalen bereiken. Het publiek kan rondlopen op de verdieping via een achtvormige rondgang langs de tribunes. Aan de zuidzijde opent het gebouw zich met glazen puien naar de nieuwe atletiekbaan.

Zicht op sportactiviteiten

Een grote luifel en buitentribune accentueert de overgang tussen binnen en buiten. Het sportcafé biedt een ruim uitzicht op de atletiekbaan buiten én de grote topsporthal binnen. Waar je ook bent binnen of buiten, overal heb je zicht op sportactiviteiten.

Projectgegevens

Naam projectSportcentrum Activum
LocatieSportveldensweg 2, Hoogeveen
Programma/functieSportcentrum
Architectenbureaudiederendirrix architectuur & stedenbouw
Opdrachtgever(s)Gemeente Hoogeveen
HoofdaannemerGoossen te Pas Bouw
Opleveringoktober 2016
BeeldArthur Bagen

Gerelateerd

Tags: ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.