Rode baksteen voor kubistisch woonhuis

Rode baksteen voor kubistisch woonhuis

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2006

Projectgegevens

ArchitectMama-architecten, Den Haag
OpdrachtgeverFamilie Kloosterman
HoofdaannemerAannemingsbedrijf W.A.Waaijer, Leidschendam
Adviseur ConstructiesAdviesburo van Eck, Rijswijk
Adviseur InstallatiesVerkaart Groep, Den Haag
Adviseur BouwfysicaEpos, Delft
TuinarchitectH. de Jong, Den Haag
OpleveringSeptember 2003
Bruto vloeroppervlak325 m2
Bruto inhoud1400 m3
Totale stichtingskosten€ 600.000
Bouwsom€ 470.000, incl. installaties (€ 75.000), excl. inrichting en BTW
TekstPeter Visser
Foto'sArchitect en BOUW

Aan deze kant is de woning gesloten. Zelfs het balkon gaat schuil achter een robuuste muur. De andere kant aan de Boomaweg is juist open, met tuin, balkon, terras en flinke raampartijen.

Het gebouw bestaat uit twee vleugels en een verbindingszone. In de zuidwestvleugel bevinden zich de slaapkamers, in de noordoostvleugel woonkamer, keuken en werkkamer. Het verbindingsdeel herbergt op de begane grond de eetkamer (ingeklemd tussen balkon en terras) en in het souterrain een grote badkamer, de sauna en een ontspanningsruimte.
Door de vrij grillige vorm en de vele niveauverschillen, bestond de kans dat het geheel een rommelig aanzien zou krijgen. De architecten losten dit op door gebruik te maken van rode baksteen en bijpassend schilderwerk. De kleur vormt de verbindende schakel tussen alle elementen van het huis. Hoewel de familie oorspronkelijk een heel ander beeld van de woning had, blijkt het ontwerp naadloos aan te sluiten bij hun woonwensen.

     

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.