De Rotterdam Suite – 123DV

De Rotterdam Suite – 123DV

Door: Jacqueline Knudsen | 15-09-2016

Welk interieur zou passen bij het overweldigende uitzicht vanuit een loft op de 43e verdieping van gebouw De Rotterdam? Die vraag stelde architect Liong Lie van 123DV zich bij het interieurontwerp voor dit penthouse op 143 meter hoogte. Een 25 meter lange glazen gevel van vloer tot plafond biedt zicht op de Maas, de Erasmusbrug (UN Studio), de Markthal (MVRDV), het centrum en de havens van Rotterdam, Delft en met helder zelfs op Den Haag. Vanuit de lucht gezien is het water dat door de stad Rotterdam stroomt  dominant aanwezig.

Flow

Architectenbureau 123DV heeft daarom ‘flow’ als thema toegepast bij het ontwerp voor het interieur. ‘We hebben golvende vloer- en plafond patronen geïntroduceerd en een 20 meter lange golvende walnoot houten muur. Door middel van deze grote gebaren hebben we een ruim open woongedeelte met grandeur weten te creëren, met daarbinnen intieme plekken.’

In de golvende houten wand zijn apparatuur, kasten en doorgangen naar andere ruimten verborgen. ‘De lange golvende strook van hout is ook toegepast om te voorkomen dat de enorme glazen wanden een onbeschermd gevoel zouden geven in de grote open ruimte.’ De wand is ook onderdeel van de slaapkamer.

Een 8 meter lang golvend kookeiland is enerzijds aanrecht en aan het andere einde een bargedeelte. Vanaf daar heb je het allerbeste uitzicht naar buiten. Dit meubilair is ontworpen voor intieme familie rituelen, maar ook voor grote feestelijke gelegenheden.

Twee appartementen samengevoegd

Het penthouse is ontstaan uit een samenvoeging van 2 appartementen. Eén appartement is nu één groot woongedeelte met keuken. Het andere appartement omvat 3 slaapkamers, 2 badkamers, een jacuzzi en een sauna. Een jacuzzi in de ouderslaapkamer met daarachter een glazen schuifdeur om het gevoel te geven dat je buiten zit.

Projectgegevens

Naam project De Rotterdam suite
Locatie Wilhelminakade Rotterdam
Programma/functie Interieur Penthouse
Architectenbureau 123DV
Projectteam Samaneh Rezvani, Liong Lie, Silke Roerig, Rajiv Sewtahal, Jasper Polak
Oplevering 2015
Bruto vloeroppervlakte 250 m²
Beeld Gerhard van Roon (luchtfoto) en Hannah Anthonysz (overige)

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.