Rotterdamse skyline in vloerpatroon

Rotterdamse skyline in vloerpatroon

Door: Petra Starink | 21-07-2015

In het door SchilderScholte architecten ontworpen interieur voor Sterk Werk Communicatie Groep is de skyline van Rotterdam de rode draad. Huiselijkheid en een industriële beleving staan centraal in het nieuwe kantoor.

Het nieuwe interieur en de verbouwing werden begeleid door SchilderScholte architecten. Het nieuwe kantoor bestaat uit verschillende grote ruimtes, waaronder directiekamer met secretariaat, keuken, vergaderzaal en een gezellige huiskamer. De werkplekken bevinden zich aan de straatkant van het pand en de huiskamer aan de binnenzijde op een podium.

Lack- tafels van Ikea als afscheiding

De grote centrale ruimte waar de werkplekken zijn van de medewerkers is karakteristiek. SchilderScholte architecten hebben de ruimte afgescheiden van de rest van het kantoor door een 32 meter lang en 3.2 meter hoge wand. Deze wand is opgebouwd uit witte en oranje IKEA Lack-tafels met daarin opgenomen stiltewerkplekken en doorgangen. Het resultaat ervan zijn twee werkzones die wel functioneel, maar niet visueel gescheiden zijn. Het element vormt daarmee de ruggengraat van het fysieke kantoor.

Skyline van Rotterdam

Van de tijdsgeest van het voormalige hoofdkantoor van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd (bouwjaar 1907) is in het huidige interieur weinig meer te zien. De gietijzeren kolomkoppen en de reeks ramen aan de straatkant zijn nog zichtbaar. Omdat de relatie tussen haven en stad een geliefd thema is dat vaak werd uitgebeeld op en in historische panden in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier, introduceerde SchilderScholte een eigentijdse versie. In de grote wand zit een abstracte weergave van de Rotterdamse skyline. Het silhouet komt terug in het vloerpatroon.

Projectgegevens

LocatieVeerhaven 7, Rotterdam
OpdrachtgeverSterkwerk Communicatie Groep
OntwerpbureauSchilderscholte architecten, Rotterdam
OntwerpteamHill Scholte, Gerrit Schilder
InterieurbouwerThijs Masthoff
ProgrammaKantoor
Totale vloeroppervlakte605 m2
Ontwerpseptember 2014
Opleveringdecember 2014

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.