Scandinavische nieuwbouwwijk in Sappemeer

Scandinavische nieuwbouwwijk in Sappemeer

Project
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-03-2009

Op het terrein van de voormalige ijsbaan in Sappemeer, gelegen aan de rand van het Winschoterdiep, moet een nieuwbouwwijk verrijzen met een Scandinavische uitstraling. Concreet komt het er op neer, dat er veel hout gebruikt moet worden bij de bouw van de woningen.

Haaks op het Winschoterdiep wordt een kanaal gegraven dat doorloopt tot aan de Noorderstraat. Deze watergang eindigt tegenover de historische scheepswerf Wolthuis in Sappemeer. Zo ontstaan er kavels die aan het water liggen.

Er moeten ruim honderd panden verrijzen in deze wijk. Ongeveer eenderde gedeelte daarvan wordt als zogeheten vrije kavel verkocht.
De gemeente denkt het bestemmingsplan aan het eind van dit jaar kan worden vastgesteld. Daarna kan er worden gebouwd. Naar verwachting duurt de bouw vier jaar.

Bron: Dagblad van het Noorden

     

Gerelateerd

Tags:

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.